O nouă explozie în apropiere de aeroportul Kabul. Un copil și-a pierdut viața (VIDEO)

Potrivit presei internaționale, explozia a fost provocată de un tir de rachetă care, „conform primelor informaţii, a lovit o casă”, potrivit unui oficial al fostului guvern răsturnat în urmă cu două săptămâni de talibani. În urma exploziei, un copil și-a pierdut viața.

Presa din străinătate mai spune că explozia a avut loc la aproximativ 5 kilometri nord-vest de aeroportul din Kabul.

Ce spun talibanii

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a spus presei, prin intermediul unui mesaj, că un atac al armatei americane a vizat, duminică, un atacator sinucigaş care voia să provoace o explozie la aeroportul din Kabul. Persoana respectivă conducea o maşină plină cu explozibili. Cu toate acestea, nu se știe dacă incidentele sunt separate sau dacă este vorba despre același caz.

Joe Biden a avertizat cu privire la un nou atac

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, a declarat recent că un nou atac la aeroportul din Kabul este ”foarte probabil” în următoarele 24-36 de ore, adăugând că raidul cu dronă efectuat vineri de armata SUA, care a ucis în Afganistan doi membri ai grupării Stat Islamic, nu este ultimul.

După o întâlnire cu cu consilierii săi de securitate, locatarul Casei Albe a precizat că ”situația la faţa locului rămâne extrem de periculoasă şi ameninţarea unui atac terorist contra aeroportului este în continuare ridicată”.

”Comandanţii noştri m-au informat că un atac este foarte probabil în următoarele 24 până la 36 de ore. I-am instructat să ia orice măsură posibilă pentru a prioritiza protecţia forţelor” americane, a atenţionat Joe Biden, după ce 13 militari americani au fost ucişi joi într-un atac sinucigaş în zona aeroportului din Kabul, revendicat de gruparea Statul Islamic al Khorasan (ISIS-K).

Președintele Statelor Unite ale Americii făcea referire la  atacul cu dronă de vineri în urma căruia armata americană a ucis doi membri ai acestei grupări, preşedintele SUA a asigurat că ”acest raid nu a fost ultimul”.

”Vom continua să vânăm orice persoană implicată în acest atac odios şi să o facem să plătească”, promite Joe Biden.