Oficialii reprezentanței Mercedes-Benz din România organizează, începând cu 14 septembrie, un eveniment dedicat pasionaților mărcii „cu stea în frunte”. Zeci de modele ale producătorului din Stuttgart s-au prezentat mai întâi la întâlnirea cu presa auto pentru ca, mai apoi, până pe 1 octombrie, să fie testate de clienți și pasionați. Cu această ocazie, Capital a putut vedea la lucru modele precum GLE e 4MATIC, C 350 e, noua Clasă B cu propulsie electrică, imbatabila Clasă G și, desigur, sportivele preparate de AMG.

„Welcome to the World of the Stars”, eveniment desfășurat la Academia Titi Aur (ATA), un complex dedicat automobilului care permite atât testarea pe circuit de viteză cât și pe macadam, suprafețe alunecoase sau teren accidentat a asigurat un cadru perfect pentru verificarea celor mai noi sisteme de comandă, asistență și control aflate în dotarea modelelor Mercedes-Benz.

„Prin intermediul acestui eveniment oferim o experiență inedită clienților și colaboratorilor noștri, prezentându-le în același timp cele mai noi modele ale brand-ului. Astfel, ne propunem să împărtăşim cu invitații experiența incomparabilă de a conduce un Mercedes-Benz direct pe autodrom şi confortul de a avea toate opţiunile moderne la o atingere distanță", a declarat Philipp Hagenburger, CEO și președinte al Mercedes-Benz România.

Clasa G ne-a dovedit în timpul testului desfășurat pe teren accidentat și macadam că a rămas același vehicul de nădejde pentru care orice obstacol pare o joacă. Totodată, pe lângă abilitățile off-road, vehiculul oferă un confort și un spațiu interior demne de orice vehicul de lux. A urmat testarea pe șosea a gamei de modele cu sisteme de propulsie hibride și electrice. Aici, pe lângă performanțele cel puțin interesante ale modelelor plug-in hybrid, a ieșit în evidență noul model B Electric Drive care, deși nu diferă mult de varianta de serie, poate parcurge circa 200 km în liniște deplină și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde.

Circuitul de viteză din cadrul ATA a fost terenul de „joacă” al vedetelor AMG, vehicule pregătite special pentru șoferii care își doresc să conducă sportiv utilizând la capacitate maximă hergheliile de cai-putere de sub capotă. Deși sunt vehicule omologate pentru șosele, doar pe un traseu amenajat astfel de mașini își pot arăta adevăratele valențe care, dincolo de viteză, înseamnă o echilibrare perfectă a șasiului, sisteme de asistență croite pentru adrenalină maximă și un aspect care transmite încordare prin fiecare por.

O altă vedetă a „Welcome to the World of the Stars”, exte noua Clasă E, un vehicul pe care Capital l-a testat deja la prezentarea internațională din Portugalia din primăvara acestui an. Ca și atunci, concluzia noastră a fost cât se poate de clară: în cazul unei astfel de maşini, factorul destabilizator în trafic este şoferul. Asta pentru că maşina, dotată cu cele mai avansate sisteme inteligente pe care le poate oferi producătorul german, poate trece de pe o bandă pe alta prin simpla acţionare a semnalizatorului sau, poate frâna brusc şi evita printr-o fandare rapidă un autoturism apărut parcă de nicăieri pe trasa sa și chiar execută frânări de urgență până la oprirea completă. Unde mai pui că inginerii germani au gândit și un sistem care emite sunete exact înainte de un inevitabil impact, astfel încât pasagerii să resimtă cât mai puțin evenimentul neprevăzut.

Alături de noua Clasă E, întreaga gamă Mercedes-Benz a arătat cât de utile sunt sistemele electronice de securitate din dotare pe un scurt traseu în care suprafețele alunecoase alternau cu unele mai rugoase și, desigur, cât de rapid se redresează un astfel de model după o fandare menită să evite obstacolele apărute în cale.