UPDATE

Grupul de Comunicare Strategică de la nivelul Guvernului României a precizat, sâmbătă dimineaţă, următoarele:

“În România au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus), starea celor trei pacienți fiind bună.

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind agravarea stării de sănătate a pacientului internat la Cluj, facem precizarea că, potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului este staționară, acesta neavând febră și nici o evoluție negativă.”

Autorităţile au emis şi o nouă informare oficială privind numărul persoanelor care se află în carantină, respectiv izolare la domiciliu, dar şi câţi români au apelat la noul număr TelVerde.

“În cursul  zilei de ieri, la TelVerde 0800 800 358, dedicată informării despre noul Coronavirus, s-au primit 2.519 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită  răspândirea acestei afecțiuni.

Totodată, având în vedere nevoia de informare a cetățenilor români aflați în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, a fost operaționalizată o linie dedicată celor din afara țării: +4021.320.20.20, apelabila din orice rețea și având tarif normal.

În ceea ce privește persoanele care au apelat numărul unic de urgență, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 26) cu privire la Coronavirus. Odată cu operaționalizarea numărului TelVerde, a scăzut numărul apelurilor de urgență, întrucât cetățenii pot solicita informații direct de la specialiști pe linia dedicată de informare.

În acest moment, la nivel național, sunt 52 persoane în carantină și 8.796 persoane în izolare la domiciliu.”

*****

Femeia din Timişoara infectată cu coronavirus se simte mai bine, după ce a avut stări febrile în cursul nopţii. Este vorba despre una dintre cele două persoane diagnosticate vineri cu temutul virus. Femeia în vârstă de 38 de ani s-a infectat în urma unei excursii în Italia, la Bergamo.

Joi, femeia s-a prezentat la Urgenţe pentru analize, iar medicii i-au recomandat autoizolarea în locuinţă până la rezultatul testului. Imediat după ce testul a fost pozitiv, în cursul zilei de vineri, ea a fost dusă la spital cu un transport special.

“Pacienta este bine. Azi noapte a prezentat un puseu de subfebrilitare 37,6, dar dimineaţa la trezire a fost afebrilă. Mai tuşeşte uscat şi nu prezintă simptome de insuficienţă respiratorie”, a declarat Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, scrie news.ro.

Starea sa s-a înrăutăţit pentru pacientul din Maramureş

Pe de altă parte, se pare că cel de-al doilea pacient despre care s-a anunţat vineri, adică bărbatul de 45 de ani din Maramureş, internat la Cluj, se simte mai rău.

Având în vedere că starea sa s-a înrăutăţit, medicii iau în calcul să îl intubeze, relatează România TV.