Astfel, șeful DSU anunță următoarele măsuri suplimentare:

  • Toate autoritatile locale vor actiona integrat doar sub coordonarea prefectului
  • Din 14.03.2020 se operationalizeaza Centrele Judetene de Coordonare si Conducere a Interventiei (CJCCI) cu reprezentanti ai tuturor institutiilor cu atributii in gestionarea epidemiilor
  • Va aparea un post telefonic cu un numar alocat care a fi comunicat personaelor aflate in izolare sau carantina pe raza judetului in vederea unei comunicari directe
  • Persoanele aflte in carantina intr-un judet in care nu au domiciliu pot fi transferate in judetul de domiciliu doar daca gradul de ocupare trece de 80% si afluxul continua.
  • Inspectoratele pentru situatii de urgenta judetene vor asigura corturi pentru unitatile de primi urgente (UPU) in vederea efectuarii triajului

Românii pot apela linia Telverde pentru informații despre COVID-19

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.