Un bărbat din Suceava a fost amendat cu 3.000 de lei după ce a abandonat trei pui de pisică. El a aruncat animalele pe stradă din portbagajul unei mașini. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Polițiștii au identificat mașina și, ulterior, proprietarul.

Pe 18 mai 2024, polițiștii au fost alertați de un bărbat. Acesta a raportat că, în jurul orei 12:00, o persoană a abandonat trei pui de pisică.

Animale aruncate din portbagajul unei mașini

Animalele au fost aruncate pe spațiul public din portbagajul unei mașini. La locul incidentului, a fost găsit un pui de pisică cu afecțiuni medicale la ambii ochi, conform comunicatului transmis luni de IPJ Suceava.

”La data de 18.05.2024, poliţiştii din cadrul Secţie 9 de Poliţie Rurală Şcheia, au fost sesizaţi de către un bărbat din satul Sf. Ilie, comuna Şcheia, judeţul Suceava, cu privire la faptul că in aceeai zi, în jurul orei 12:00, o persoană a abandonat trei exemplare feline pui, pe care i-a aruncat pe spaţiul public, din portbagajul unui autoturism. De asemenea, la faţa locului a fost identificat un exemplar felin pui, care prezenta şi o afecţiune medicală, la ambii ochi”, a transmis, luni, IPJ Suceava.

soferi masini politisti
SURSA FOTO: Inquam Photos, Cristi Vescan

Pisica abandonată a fost plasată într-un adăpost pentru animale

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis un ordin de plasare a pisicii într-un adăpost pentru 45 de zile. Motivul a fost legat de faptul că pisica nu primise tratamente medicale adecvate. Ordinul a fost pus în aplicare de reprezentanții Asociației de protecție a animalelor Casa lui Patrocle Suceava. S-a avut în vedere contractul încheiat între aceștia și Consiliul Județean Suceava.

Ulterior, pisica a fost transportată la un cabinet veterinar pentru a primi asistență medicală. În cursul verificărilor, polițiștii au reușit să identifice în trafic autoturismul din care au fost aruncate pisicile.

Polițiștii l-au descoperit și amendat pe bărbatul care a făcut gestul de neiertat

Oamenii legii au observat că la volan se afla un bărbat. Acesta a fost identificat cu domiciliul în municipiul Suceava, pe strada Aleea Lalelelor. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagaj au fost găsite o cutie de carton și doi saci de rafie. Ele au fost utilizate de proprietar în comiterea faptei, a informat Poliția.

”Ulterior, exemplarul felin a fost transportat la un cabinet veterinar în vederea acordării asistenţei medicale veterinare. În continuarea verificărilor, poliţiştii au reuşit identificarea în trafic a autoturismului din care au fost aruncate exemplarele feline, stabilindu-se că la volanul acestuia se afla un bărbat cu domiciliul în municipiul Suceava, str. Aleea Lalelelor, judeţul Suceava. Cu ocazia efectuării unui control al autoturismului, în portbagajul acestuia a fost identificată o cutie din carton şi doi saci de rafie, care au fost folosiţi de către proprietar la savârşirea faptei”, a mai transmis Poliţia.

Bărbatul a fost dus la Poliție. El și-a recunoscut fapta, fiind sancționat cu o amendă de 3.000 de lei.