În locul filialelor județene ar urma să fie înființate 8, până la 11 centre regionale, au declarat pentru G4Media.ro sursele citate. Reorganizarea serviciului ar urma să fie supusă votului CSAT. Este una dintre cele mai ample reorganizări interne din SRI de la intrarea României în UE și NATO.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a declarat că, personal, înţelege ce înseamnă abuzul împotriva cetăţenilor, arătând că este determinat să lupte „până în ultima zi” împotriva tuturor abuzurilor, „indiferent de cine le face”.

„Înţeleg că în spaţiul public se vehiculează că aş fi semnat ceva ilegal. Sper că explicaţiile de astăzi au fost suficient de clare pentru orice om de bună-credinţă. Trebuie să fii total rupt de realitate să mă acuzi pe mine că am ceva de ascuns în legătură cu aceste protocoale, în condiţiile în care, de când sunt director, am ordonat auditul cu privire la existenţa protocoalelor înainte ca subiectul să fie temă publică, am denunţat protocoalele care aveau legătură cu înfăptuirea justiţiei în România şi am început procesul de desecretizare a acestora”, a spus Hellvig într-o declaraţie susţinută la sediul SRI.

El a făcut referire şi la afirmaţiile din spaţiul public potrivit cărora protocolul cu Parchetul General ar fi un abuz al SRI.

„Eu, personal, înţeleg foarte bine ce înseamnă abuzul statului împotriva cetăţenilor şi sunt determinat să lupt până în ultima zi împotriva tuturor abuzurilor, indiferent de cine le face”, a adăugat Hellvig.


Te-ar putea interesa și: