Noua conducere interimară a Spitalului Suceava a fost stabilită astăzi, 27 aprilie, prin vot, de către membrii Consiliului  Medical. Din  această structură fac parte şefii se secţii, laboratoare şi farmacie, scrie adevarul.ro.

Anatolii Buzdugan, manager, Gavrilovici, director medical

Cele mai multe voturi pentru funcţia de manager au fost obţinute de neurochirurgul Anatolii Buzdugan. Pentru funcţia de director medical, cele mai multe propuneri au fost pentru dr. Valeriu Gavrilovici, iar pentru cea de director de îngrijiri – Geanina Gorescu. Cei trei vor prelua atribuţiile la sfârşitul acestei luni, după retragerea medicilor militari. Anatolii Buzdugan este originar din Repubica Moldova, s-a mutat la Suceava în urmă cu aproape 20 de ani şi a înfiinţat secţia de Neurochirurgie. La început a locuit în spital, într-o rezervă. S-a mutat abia după  ce şi-a adus în România soţia şi cei doi copii.

Cu ajutorul lui Dumnezeu

Valeriu Gavrilovici conduce secţia de Chirurgie Toracică a spitalului. Este un medic apropiat de biserică.  De altfel, într-un interviu recent, Gavrilovici a declarat că ”Toţi chirurgii sunt aproape de Dumnezeu, nici unul nu-l ignoră pe Dumnezeu în ceea ce face”. „Ce-i lipseşte chirurgului – un gest, o sclipire – completează Dumnezeu”, afirmă chirurgul sucevean, care şi explică de ce spune asta: ”vrei să secţionezi ceva, nu taie foarfecele şi instantaneu îţi dai seama că de fapt acolo nu trebuie să tai; intervenţia unui coleg care lucrează cu tine sau orice lucru din afara ta”.