Ministrul interimar a explicat faptul că în această săptămână spitalele Malaxa şi Sfântul Ioan din București vor deveni exclusiv pentru pacienţii COVID. Respectivele unități au în total 300 de paturi, dintre care 24 sunt de Terapie Intensivă (ATI).

„În fiecare zi lucrăm la acest aspect. Cea mai mare provocare e de a avea dinamica creşterii numărului de paturi ATI şi în Bucureşti, şi pe plan naţional, care să fie înaintea creşterii numărului de internări. Ieri am operaţionalizat unitatea mobilă ATI la Spitalul  Marius Nasta – 8 paturi. Suntem în curs de operaţionalizare pentru  50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino şi 18 paturi la Spitalul Colţea, ceea ce se va întâmpla azi, mâine şi va degreva partea de sistem unde sunt necesare paturi de oxigen”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, după ce s-a vaccinat anti-COVID cu a treia doză.

Spitalul Malaxa şi Spitalul Sfântul Ioan vor deveni unităţi exclusiv pentru pacienţii COVID

Potrivit celor spuse de Cseke Attila, va operaționalizată mai mult ca sigur o nouă unitate mobilă ATI cu 8-10 paturi la Spitalul Sfântul Ioan.

„De asemenea, ieri am avut o discuţie şi săptămâna aceasta vom operaţionaliza două spitale care vor fi trecute pe spitalizare exclusiv COVID, este vorba de Spitalul Malaxa, care are 100 de paturi, din care 9 paturi sunt de ATI, şi 40 de paturi cu oxigen, respectiv Spitalul Sfântul Ioan, cu 200 de paturi, din care 15 paturi ATI. La acest spital mai mult ca sigur vom operaţionaliza încă o unitate mobilă ATI cu 8-10 paturi. În această săptămână, pe Bucureşti vom creşte numărul de paturi ATI la aceste două spitale cu 34 de paturi, la oxigen mai mult”, a completat ministrul interimar Cseke Attila.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea