Restricţii extrem de dure într-unul dintre cele mai mari oraşe din România! Este primul mare oraş în care oamenii vor trebui să respecte iarăşi carantina de noapte.

Carantină de noapte în Timişoara şi patru comune din Timiş

Este vorba despre municipiul Timişoara, unde rata de incidenţă calculată pentru ultimele 14 zile a ajuns, luni, la 7,15 la mia de locuitori.

Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis că, începând de marţi, 28 septembrie, va fi reinstituită carantina de noapte.

Decizia este valabilă doar în weekend, deocamdată, respectiv vinerea, sâmbăta şi duminica, între orele 20:00 şi 05:00, şi îi vizează pe cei nevaccinaţi.

Carantina de noapte în weekend a fost decisă pentru municipiul Timişoara, dar şi pentru comunele Giroc, Otelec, Parţa şi Şag.

Persoanele vaccinate de cel puţin 10 zile pot circula fără restricţii pe toată durata săptămânii, în timp ce persoanele nevaccinate pot circula de luni până joi fără restricţii, iar de vineri până duminică, circulaţia interzisă în intervalul 20:00 – 05:00, cu anumite excepţii, menţionate în declaraţia pe propria răspundere, potrivit romaniatv.net.

Alte restricţii impuse de CJSU Timiş

Masca de protecţie este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru şi este obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spaţii publice, cum ar fi pieţe, spaţii comerciale, unităţi spitaliceşti (fără a se limita la acestea).

Magazinele şi serviciile de prestări servicii funcţionează normal de luni până joi inclusiv, iar în weekend, doar între orele 5:00 – 18:00, în restul intervalului fiind permise doar livrările la domiciliu.

Restaurantele, cafenelele, activităţile recreative, sălile de fitness şi sport, evenimentele private, cele în spaţii închise, evenimentele în aer liber, competiţiile sportive, cursurile de instruire şi conferinţele sunt închise, respectiv interzise.

Şcolile rămân deschise, cel puţin pentru moment

În schimb, pentru moment, şcolile din municipiul Timişoara rămân deschise. Regulile impuse prin ordinul comun al miniștrilor Sănătății şi Educației prevede că școlile trec în online după depășirea pragului de 6 la mie raportat la ultima zi de vineri.

Iar vinerea trecută, Timişoara era încă la 5,68 la mia de locuitori.

Sursa foto: Dreamstime