Într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, Radu Babuş a fost întrebat, vineri, 4 octombrie, dacă crede că moțiunea de cenzură va trece.

“Referitor la numărul celor care urmează să voteze această moţiune din partea opoziţie, din discuţiile pe care le-am avut maxim 220-222 de voturi. Nu trece. Pentru că nici ei nu vor să treacă”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Constanţa.

Acesta a mai precizat că moțiunea de cenzură nu va fi votată pentru că niciun alt partid nu se vede stare să creioneze un nou guvern.

“Cei de la USR au spus clar că nu vor să intre la guvernare, o parte mare din PNL clar au un conflict deschis Senat-Cameră cu domnul Orban, Pro România ar vrea dar, azi nu, vorbim de mâine. UDMR ar vrea să intre la guvernare, dar se mai gândesc, că nu-l văd pe Kelemen Hunor într-o relaţie foarte apropiată cu cei de la USR, chiar nu îi văd politic stând la aceeaşi masă având în vedere conflictele pe care le-au avut până acum, iar UDMR e un partid serios şi un partid care are o constanţă, iar anumite ciocniri politice pe care le-au avut cu cei de la USR nu le uită uşor. PMP mă abţin, nu vreau să fac comentarii. Adică să-l văd pe liderul PMP la masă cu Victor Ponta e greu, şi cu Ludovic Orban, e un Triunghiul Bermudelor, nu ştiu ce guvernare ar putea să izvorească de aici, cred că e un exerciţiu de imaginaţie crunt”, a precizat Radu Babuş.

De asemenea, deputatul a suținut că sunt mulți lideri care nu vor vota această moțiune, inclusiv din opoziție.

“Nu cred că sunt foarte mulţi lideri care vor să treacă această moţiune, pentru că vor fi puşi în faţa faptului de a creiona un guvern, de a vota un premier. Cine? Orban? Victor Ponta a spus că pe Orban nu-l votez. UDMR nu ştiu ce va face, dar intrăm pe un teren foarte alunecos al speculaţiilor”, a explicat deputatul PSD.

În plus, Radu Babuș a mai declarat că niciun alt partid nu are nicio idee despre a guverna o țară și că dacă PNL va ajunge la guvernare atunci va fi o situație tragică pentru România.

“Nu vor fi în stare să facă un guvern pentru că în acest moment pe lângă faptul că nu au niciun fel de idee de a guverna şi ce va rezulta de aici va fi amar şi jale. Cred că deja declaraţiile liderilor PNL sunt foarte clare, cu tăieri de pensii, salarii, concedieri de 400.000 de funcţionari publici”, a declarat Radu Babuş.