Spania încearcă să țină pandemia de coronavirus sub control. În acest context, Guvernul țării a decis marţi să prelungească până în 2 martie restricţiile pentru mai multe curse aeriene.

Este vorba despre zborurile sosite din Regatul Unit, Brazilia şi Africa de Sud. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătăţii, Carolina Darias, într-o conferinţă de presă după şedinţa cabinetului de la Madrid, scrie AFP, citată de Agerpres.

De menționat este faptul că, la fel ca și în cazul celorlalte țări de pe glob, Spania a suspendat în decembrie anul trecut sosirile din Regatul Unit, acceptând doar intrarea cetăţenilor şi rezidenţilor spanioli, din cauza răspândirii tulpinii britanice de coronavirus, considerată mai contagioasă.

La începutul lui februarie, Darias a anunţat adăugarea pe lista de restricţii a intrărilor din Brazilia şi Africa de Sud, tot din cauza unor temeri legate de noi versiuni ale virusului. Erau exceptaţi doar cetăţenii spanioli şi cei din Andorra şi rezidenţii în Spania sau în micul principat din Pirinei. Pasagerii în tranzit nu puteau rămâne mai mult de 24 de ore pe teritoriu spaniol şi le era interzis să iasă din aeroportul de sosire.

Spania este îngrijorată

În același timp, comunitatea internaţională este îngrijorată de faptul că nu se ştie cât de contagioase sunt noile tulpini şi cât de eficiente împotriva lor sunt vaccinurile disponibile în prezent.

De menționat este faptul că, în ciuda eforturilor făcute de autorități, versiunea britanică s-a răspândit deja în Spania, unde conform datelor ministerului sănătăţii au fost confirmate 479 de cazuri. Autorităţile sanitare consideră însă că în realitate există mult mai multe şi că noua tulpină ar putea ajunge majoritară în ţară luna viitoare.

Versiunea britanică a fost detectată pentru prima dată în regiunea Madrid, unde s-a confirmat vineri primul caz. În Spania au mai fost raportate şi două contaminări cu virus sud-african.

Spania este una dintre cele mai afectate țări europene de pandemia de coronavirus. Țara a înregistrat un total de circa trei milioane de cazuri, din care peste 62.000 încheiate prin deces.