Diana Șoșoacă aruncă în aer scena politică

Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe propria pagină de Facebook o poză prin care cere românilor să se adune „azi, începând cu orele 18.00, în Piața Victoriei”.

Mesajul respectiv este unul scurt, singurul lucru pe care îl mai menționează senatoarea fiind „libertate și unitate”.

AUR vrea să scoată România în stradă

Nemulţimiţi de noile restricţii, cei de la AUR au decis să scoată românii la proteste. Deşi acestea sunt interzise în România din cauza pandemiei, George Simion a făcut un anunţ dur pe o reţea de socializare. Co preşedintele AUR a anunţat, într-o postare pe Facebook, noi proteste în România, astăzi, începând cu ora 17.00.

„Astăzi, la 17.00, cu adevărat ne luăm ţara înapoi. În toată România, nu există scuze”, a scris George Simion pe Facebook.

Proteste în mai multe oraşe

Și ziua de duminică a fost plină de proteste după ce câteva mii de oameni au ieşit în stradă în Constanţa, Timişoara, Brăila, Sibiu sau Galaţi pentru a protesta împotriva Guvernului şi a noilor restricţii impuse pentru a limita efectele pandemiei.

La Galaţi, câteva mii de oameni s-au mobilizat şi au pornit în marş pe marile bulevarde ale oraşului. Protestul a fost unul spontan, iar jandarmii şi poliţiştii nu au putut face nimic pentru a-i opri pe manifestanţi, astfel că i-au escortat pe toată durata marşului.

La Constanţa, aproximativ 800 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii, iar în momentul în care jandarmii i-au anunţat pe organizatori că vor fi amendaţi, oamenii au plecat în marş pe străzile din oraş.

Proteste asemănătoare au fost şi la Brăila sau la Timişoara ori Cluj-Napoca. Oamenii sunt nemulţumiţi de noile restricţii care interzic circulaţia după ora 20.00 în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 şi închiderea magazinelor la ora 18.00.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea