"Sunt extrem de îngrijorat că euro este în măsură să distrugă Uniunea Europeană. Există o ameninţare reală, care constă în faptul că decizia propusă pentru rezolvarea dificultăţilor financiare din zona euro creează o problemă politică profundă", a declarat el, într-un interviu acordat televiziunii olandeze, preluat de publicaţia Vzgliad.

Actualele eforturi ale liderilor europeni de a menţine moneda unică duce la amplificarea problemelor economice şi politice din Uniunea Europeană, care în cele din urma ameninţă să o distrugă, a avertizat omul de afaceri originar din Ungaria.

Întrebat ce ar trebui de făcut pentru a preveni prăbuşirea zonei euro, Soros a declarat:’Germania ar trebui să înţeleagă că politica pe care o promovează în zona euro/politica de austeritate/ este contraproductivă’. "Aceasta politică nu se va încununa cu succes", a spus el.

În luna ianuarie, premierul britanic David Cameron a calificat unificarea politică a UE drept o idee rea şi a avertizat liderii europeni împotriva tentativelor de consolidare a legăturilor în comunitatea valutară, declarând că Londra nu va participa la un astfel de proiect. Recent, Cameron a promis concetăţenilor săi să organizeze un referendum privind prezenţa în continuare a Regatului Unit în UE, care, în opinia sa, s-ar putea prăbuşi în curând.