Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat în direct, prin telefon, la România TV, ce părere are despre modul în care este tratată Sorina Pintea.

„Nu știu dacă o femeie bolnavă e cel mai nimerit om să fie arestat. Se știa că Pintea e bolnavă. În al doilea rând începe din nou spectacolul cătușelor, mult apreciat de unii, dar care a dus la discreditarea justiției.

Până la urmă să știți că omul simplu nu înțelege cui îi dădea în cap Sorina Pintea, dacă nu avea cătușe, asta în timp ce violatorii, bătăușii sunt lăsați în libertate”, a spus Băsescu.

Nu se vor tăia pensiile, alocațiile și salariile

Pe de altă parte, Băsescu a oferit informații și despre ce se întâmplă cu reducerea deficitului bugetar. Pe de-o parte, din ce se știe, Guvernul României s-a înțeles cu Comisia Europeană în privința deficitului bugetar. Pe de altă parte, Comisia Europeană vine și spune că nu a primit niciun document și că nu s-a înțeles în niciun fel cu Guvernul României.

„Băieții fiind interimari, probabil i-a primit vreun portar și au crezut că au aranjat cu portarul”, a spus Băsescu despre așa presupusa înțelegere dintre Guvernul României și Comisia Europeană.

În plus, Băsescu a spus că „În următorii 3-4 ani, România va avea o creștere economică de 4%. Asta va reduce deficitul fără fără să se taie pensiile, alocațiile sau salariile”.

Întrebat care va fi efectul creșterii pensiilor cu 40%, Traian Băsescu a răspuns răspicat: „Dezastru