Sorin Grindeanu spune că aeroportul Otopeni are nevoie de un nou terminal: „Știm cu toții”

Mai precis, ministrul Transporturilor a subliniat că aeroportul Otopeni și-a revenit după criza generată de pandemia de COVID-19, ajungând la nivel apropiat anului 2020.

„În primul rând, Aeroportul Otopeni are nevoie de un nou terminal și știm cu toții. E unul dintre aeroporturile din Europa care și-a revenit cel mai rapid. Income-urile, veniturile la Aeroportul București sunt unele care sunt destul de mari iar planurile de dezvoltare și un terminal nou sunt absolut necesare”, a declarat Sorin Grindeanu.

Aeroportul din Timișoara va avea la rândul său un nou terminal

Menționăm și că Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri. Decizia a fost luată după ce autorităţile au semnat marţi contractul pentru proiectarea şi construcţia terminalului de Plecări curse externe, potrivit unui anunț realizat de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) şi a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din Bucureşti. Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor. Finanţarea obiectivului este asigurată din trei surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat şi veniturile proprii ale aeroportului.

„Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri! A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe.

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor. Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023. Contractul are o valoare de 83,83 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București.

Finanțarea este asigurată din 3 surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021); bugetul de stat; veniturile proprii ale aeroportului”, a scris Sorin Grideanu pe pagina sa de Facebook.