Sorin Grindeanu a anunţat că va fi deschisă circulaţia şi pe cei 31,75 de km ai Tronsonului 3 (Valea Mare-Coloneşti) al drumului expres Craiova-Piteşti. Potrivit ministerului, se întâmplă de sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 12:00.

Sorin Grindeanu a oferit mai multe explicații

Ministrul Transporturilor a scris pe pagina sa de socializare că se adaugă încă 15,7 km sectoarelor de drum de mare viteză deschise anul acesta.

„Încă 15,7 km se adaugă sectoarelor de drum de mare viteză deschise anul acesta! Lotul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3) a fost deschis! Mâine se deschide circulația și pe cei 31,75 de km ai Tronsonului 3 (Valea Mare-Colonești) al Drumului Expres Craiova-Pitești (DEx12)”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

La rândul său, şeful CNAIR a oferit mai multe explicații. Cristian Pistol a spus că lucrările au fost finalizate cu şase luni mai devreme, comparativ cu termenul prevăzut în contract.

Un anunț similar a venit și din partea șefului CNAIR

Șeful Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNAIR), Cristian Pistol, a spus că de mâine se va putea circula pe 71,6 km ai acestui drum expres, între Robâneşti şi Valea Mare.

„Mâine, la ora 12.00, deschidem circulaţia pe încă un tronson al primului drum expres din România (Craiova-Piteşti)! Lucrările pe cei 31,75 km ai tronsonului 3 (Valea Mare – Coloneşti) ai DEx12 sunt finalizate cu 6 luni mai devreme faţă de termenul contractual. De mâine se va putea circula pe 71,6 km ai acestui drum expres, între Robâneşti şi Valea Mare (cei 39,85 km ai Tronsonului 2, Robăneşti- Valea Mare au fost deschişi în totalitate în vara anului trecut)”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.

Acesta a spus și că „asocierea SA&PE Construct SRL – SC. Spedition UMB SRL – SC. Tehnostrade SRL – SC. Consitrans SRL s-a mobilizat foarte bine şi pe acest proiect”.

Constructorii au avut la dispoziție, pentru finalizarea proiectului, 36 de luni şi 782,45 milioane de lei, fără TVA. Finanţarea a fost asigurată prin POIM. Este vorba despre Programul Operațional Infrastructură Mare.

S-a deschis circulația și pe Lotul Chețani- Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania

Amintim că s-a deschis circulația și pe Lotul Chețani- Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania. Sorin Grindeanu a scris anterior că acești 15,7 km deschiși „se adaugă celor 13,55 km dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău, pe care se circulă încă din septembrie”.

Astfel, municipiul Târgu Mureș are „legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj Napoca (nodul Gilău)”. Totodată, are legături și cu municipiile Turda, Sebeș, Sibiu și Deva.

Cu excepția celor 13 km ai secțiunii Margina-Holdea, spune ministrul, municipiul Târgu Mureș are „conexiune de mare viteză inclusiv cu municipiile Timișoara și Arad, dar și cu Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac”.