La intrarea în sediul DNA el a precizat că a fost chemat în calitate de martor, însă nu a specificat în ce dosar. Totuși, potrivit informațiilor Digi24, fostul premier PSD este audiat ca martor în dosarul Belina.

În acest dosar, săptămâna trecută a fost începută urmărirea penală a fostului vicepremier Sevil Shhaideh, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, împotriva unui director din Ministerul Dezvoltătii şi Regionale şi Administraţiei Publice şi a fostului şef al Consiliului Judeţean Teleorman Adrian Gâdea.

Procurorii spun că în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total în acest dosar este de 8,8 milioane de lei.

Sorin Grindeanu a mai fost audiat la DNA, în calitate de martor, în septembrie 2017 în dosarul Tel Drum. „Nu pot să vă spun… Sunt lucruri pe care pot să le declar și altele pe care nu. Nu vreau și nu pot să vă dau amănunte din acest dosar. Eu cred că am fost cât se poate de clar, nu am niciun fel de problemă, calitatea mea este cea de martor”, a spus Grindeanu, după ce a fost audiat peste trei ore.