Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit cu informații despre noul program de guvernare, cel care va intra în vigoare în luna mai, la rotația prim-miniștrilor.

„Este important ca din mai să gândim programul de guvernare. Să ne adresăm către persoanele defavorizate. Pot exista şi probleme de organizare locală vizavi de asemenea cazuri punctuale.

În primul rând vom definitiva partea noastră, pentru că așa cum știți este vorba de coaliție şi programul de guvernare trebuie să fie adoptat de toată lumea. Noi vom definitiva acest program de guvernare, îl vom supune aprobărilor structurilor interne şi apoi vom merge să îl discutăm cu partenerii de guvernare”, a declarat Sorin Grindeanu în direct la Antena 3.

Este important ca România să primească cererea de plată numărul 2 din PNRR

Sorin Grindeanu a mai precizat că până atunci mai sunt patru luni și că există alte priorități. Ministrul a subliniat că este importat ca țara noastră să primească a doua cerere de plată din Planul Național de Redresare ți Reziliență (PNRR).

”Până atunci, există priorități majore, mai sunt patru luni până când vom avea primul ministru şi se va schimba primul ministru, iar până atunci trebuie să continuăm să facem în Parlament şi în Guvern anumite proiecte. Foarte important pentru România este să primească cererea de plată numărul doi, dar până atunci trebuie luate nişte decizii, vorbim de nişte bani.

Cererea de plată numărul doi din PNRR împreună cu cererea de plată numărul trei este de vreo 6,6 miliarde (n.r. euro). Pentru asta trebuie să se ia nişte decizii”, a explicat Sorin Grindeanu.

Se va lucra la legea de taxare a muncii

De asemenea, viceprim-ministrul a mai spus că se lucrează la legea de taxare a muncii, subliniind că aceasta este una dintre priorități.

„S-au discutat prioritățile legislative, legate de legea educației. În parlament o să intre şi codurile penale, dar unele dintre ele ţin şi în PNRR. Se lucrează la taxarea muncii, este una din prioritățile noastre”, spune ministrul Transporturilor.

Nu în ultimul rând, oficialul român a mai spus că există o anumită sensibilitate atunci când se vorbește despre taxa unică, dar precizează că există multe lucruri extrem de taxate față de altele.

”Ştiu că există o anumită sensibilitate când vorbim de taxa unică şi de toate lucrurile acestea, dar dacă ne uităm cu cifrele pe masă o să vedem că la noi sunt lucruri care sunt extrem de mult taxate, spre deosebire de altele”, a precizat Sorin Grindeanu.