Sorin Cîmpeanu susține că elevii din clasele primare și copiii de grădiniță trebuie să meargă neapărat la școală, deoarece preadarea online este dificilă pentru ei. Totodată, ministrul a precizat că a fost luni la mai multe grădinițe și a văzut cât de entuziasmați erau copiii.

„Eu am fost astăzi în mai multe grădinițe, am văzut bucuriile bucuria copiilor. Cum să te joci online cu ei online? În clasa pregătitoare și în clasa întâi e greu să înveți să faci literele online”, a declarat ministrul, la Alephnews.

Ministrul Educației a mai precizat că în prezent sunt 167.000 de copii în clasa pregătitoare și 168.000 de copii în clasa întâi. Totodată, el a făcut referire și la situația din străinătate, unde multe școli nu au fost închise, iar altele s-au redeschid cu mult timp în urmă.

„De aceea am prioritizat grădinițele și învățământul primar. În Europa, din cele 27 de state în momentul acesta doar trei state nu au deschis grădinițele și învățământul primar, toți au redeschis sau unii nu au închis deloc”, a afirmat ministrul.

Sorin Cîmpeanu, despre prezența elevilor în școli

Un alt motiv invocat de Cîmpeanu în legătură cu prezența elevilor în școli, este că, cel puțin până la apariția noii tulpini, cei mici erau mai puțin vulnerabili.

În ceea ce privește prezența în sălile de clasă, după prima zi de școală, Sorin Cîmpeanu a estimat prezența la învățământul primar ”undeva până la 80%”, în timp ce pentru cei mari este mai slabă.

De cealaltă parte, în cazul universităților,  ministrul a declarat că are marți o întâlnire cu rectorii, iar recomandarea sa a fost ca studenții să fie anunțați cu cel puțin 7 zile înainte de deschiderea sau nu a universităților.