Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii ar putea face ore remediale în școli, inclusiv în vacanța de primăvară. Anunţul a fost făcut aseară de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în emisiunea “Viitor cu clasă”, care poate fi urmarită pe Facebook și pe site-ul ştirileprotv.ro, în fiecare vineri, de la ora 20:30.

În ceea ce priveşte părinţii din localităţi carantinate, dar care îşi însoţesc copiii la o şcoală dintr-un alt oraş, necarantinat, ministrul a declarat că nu consideră necesară vreo schimbare a declaraţiei, fiindcă modelul oficial are o secţiune care cuprinde însoţirea copilului.

„Am analizat impeuna cu cu specialiștii și hotărârile CNSU și ordinele de ministru, comune sau nu, și cred că acolo unde se va dori, dacă se fac meditații în vacanță s-ar putea să se dorească și ore remediale pe parcursul vacanțelor, acolo unde profesorii părinții și elevii sunt de acord cu acest lucru. Analizăm, tocmai de aceea nu am semnat încă ordinul de ministru, analizăm posibilitatea de a permite derularea orelor remediale inclusiv pe perioada vacanței de primăvară. Orele remediale se fac fizic.”, a declarat ministrul în cadrul emisiunii.

Anunțul momentului pentru profesori

Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a făcut precizări în ceea ce privește salariile profesorilor în timpul vacanței elevilor și a școlii online. El a mai precizat în ce interval au elevii vacanță.

Joi, după ședința de Guvern, a avut loc un breafing de presă la care a participat și ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu. El a fost întrebat de un jurnalist ce se întâmplă cu salariile profesorilor în perioada vacanței sau a școlii online. El a precizat că profesorii, dacă sunt titulari, vor primi salariul integral.

„Deci salariile… dacă e vorba de personal titular, vor primi salariul întreg. Dacă este vorba de cadre didactice care predau la clasele terminale și până acum știa toată lumea că e o vacanță între 2 și 11 aprilie, între 30 aprilie și 9 Mai”, a spus acesta.