Sorana Cîrstea este cel mai bine clasată în topul WTA. Cât a urcat Simona Halep

Conform clasamentului WTA publicat luni, Sorana Cîrstea continuă să fie cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România. Ea se menține pe locul 30, cu un total de 1.704 puncte.

Sorana Cirstea
SURSA FOTO: Dreamstime

Ana Bogdan, a doua româncă din clasament, a coborât de pe locul 63 pe locul 64, având 1.029 de puncte. Jaqueline Cristian a înregistrat o scădere de două locuri, ajungând pe locul 69, cu 965 de puncte. Irina Begu se menține pe locul 127, cu 581 de puncte.

Simona Halep a urcat în clasament, de pe locul 1.139 pe locul 1.136, cu 11 puncte.

În top 200 se mai află Gabriela Ruse, care a urcat două locuri, ajungând pe locul 150, cu 492 de puncte, Anca Todoni, care a urcat de pe locul 181 pe locul 179, cu 410 puncte, și Miriam Bulgaru, care a urcat cinci locuri, până pe locul 199, cu 365 de puncte.

Liderul incontestabil rămâne poloneza Iga Swiatek, cu 11.695 de puncte, urmată de belarusa Arina Sabalenka, cu 8.138 de puncte. Pe locul trei se află americanca Coco Gauff, cu 7.638 de puncte.

Are șanse slabe să primească wild card la Wimbledon

Simona Halep își pune toate speranțele într-un eventual wild card pentru Wimbledon, competiție pe care a câștigat-o în 2019. Situația ei a devenit și mai dificilă după ce a fost nevoită să renunțe la WTA Trophee Clarins și WTA Rabat, din cauza problemelor de sănătate.

Simona Halep
SURSA FOTO: Facebook/Simona Halep

All England Club a anunțat miercuri, 22 mai, ce jucătoare au fost acceptate direct pe tabloul principal și ce sportive vor lua startul încă din calificări. Situația ei a devenit și mai dificilă după ce a fost nevoită să renunțe la WTA Trophee Clarins și WTA Rabat, din cauza problemelor de sănătate.

All England Club a anunțat miercuri, 22 mai, ce jucătoare au fost acceptate direct pe tabloul principal și ce sportive vor lua startul încă din calificări.

Este vorba despre Ajla Tomljanovic, Paula Badosa, Shuai Zhang, Lauren Davis, Bianca Andreescu, Kateryna Baindl, Qiang Wang, Alison Van Uytvanck, dar și Irina Begu.

Aceste jucătoare au acces pe tabloul principal datorită clasamentului protejat.

Amintim că 6 din cele 8 wild card-uri au fost oferite în 2023 unor sportive din Marea Britanie. La momentul respectiv, au fost selectate Katie Boulter, Jodie Burrage, Harriet Dart, Sonay Kartal, Katie Swan și Heather Watson.

Celelalte două wild-card-uri au revenit Elinei Svitolina și legendarei Venus Williams.

Conform TennisUpToDate, același lucru se poate întâmpla și în sezonul actual. Publica notează că Emma Răducanu și Jodie Burrage vor fi două dintre cele două jucătoare care vor primi wild card la Wimbledon 2024.otrivit sursei menționate, favorite pentru a obține invitații speciale pe tabloul principal sunt Venus Williams, Naomi Osaka, Angelique Kerber.