S-a aflat de ce nu a primit Simona Halep wild-card la Roland Garros. „Știm cu toții”

Simona Halep (32 de ani, 1149 WTA) nu a primit wild-card pentru a participa la turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Organizatorii turneului au anunțat lista jucătoarelor care vor primi wild-card, iar printre acestea nu se numără și Simona Halep.

Barbara Schett consideră că organizatorii de la Roland Garros nu i-au trimis o invitație Simonei Halep deoarece oficialii francezi preferă să acorde wild-card-uri jucătoarelor locale.

Barbara Schett (48 de ani), fostă jucătoare de tenis, a comentat decizia organizatorilor de la Roland Garros de a nu-i acorda Simonei Halep un wild-card pentru participarea la turneu. Fosta sportivă din Austria este de părere că „Simo” și-ar fi dorit foarte mult să participe la acest Grand Slam.

”Știm cu toții de ce nu a primit Halep invitație! French Open distribuie wild-carduri doar propriilor jucători. În aceeași situație este și Dominic Thiem. El spera să primească unul, dar asta este politica la Roland Garros. Nu are absolut nimic de-a face cu scandalul de dopaj.

Simona Halep
SURSA FOTO: Facebook/Simona Halep

Evident, este mare păcat pentru ea, pentru că i-ar fi plăcut să joace la acest turneu. A avut atât de mult succes la Paris și beneficiază de atât de mult sprijin din partea fanilor.

Dar, din punct de vedere fizic, nici ea nu este la 100 %”, a declarat Barbara Schett, potrivit hotnews.ro.

Francezii sunt naționaliști și nu oferă invitații decât jucătorilor francezi

Halep nu-și punea mari speranțe în organizatorii de la Roland Garros. Competiția franceză este primul turneu de Grand Slam la care Simona Halep ar fi putut participa după revenirea în circuitul WTA. Totuși, Halep nu era foarte încrezătoare că va primi o invitație din partea organizatorilor, deoarece aceștia ar prioritiza jucătoarele autohtone.

„Sper și-mi doresc, însă francezii sunt naționaliști și, din ce am înțeles, dau la franțuzoaice. Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, pentru că este turneul meu preferat și ar fi bine. Dar, acum, decizia este la ei”, a spus Simona Halep, într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului Digi Sport, Gabriel Morariu.

Simona Halep a ratat participarea la ediția din acest an a turneului de la Roland Garros, în ciuda eforturilor sale de a reveni în circuitul WTA. Aflată pe locul 1.139 în clasamentul WTA, Halep nu a primit un wild card, iar directoarea turneului, Amelie Mauresmo, a explicat motivele acestei decizii. Amelie Mauresmo, în declarațiile sale, a menționat că decizia a fost influențată de situația juridică și sportivă a Simonei Halep.