Sora lui Kim Jong-un îi oferu un răspuns consilierului american pentru securitate

Kim Yo Jong susține că Statele Unite au ales „calea greșită” și ar putea interpreta situația „în așa fel încât să caute confort pentru sine”.

„Așteptarea pe care au ales-o este calea greșită, care i-ar fi aruncat într-o dezamăgire și mai mare. Se pare că SUA ar putea interpreta situația în așa fel încât să caute confort pentru sine”, a declarat Kim Yo Jong într-o declarație publicată în mass-media de stat din Coreea de Nord.

Declarația consilierului american pentru securitate națională

Sora liderului nord-coreean Kim Jong-un a răspuns consilierului american pentru securitate națională Jake Sullivan, care a declarat duminică că vede un „semnal interesant” în discursul recent al lui Kim Jong-un despre pregătirea atât pentru confruntare, cât și pentru diplomație cu SUA.

În momentul de față, reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Son Kim, se află în vizită la Seul. La o întâlnire trilaterală cu omologii săi sud-coreeni și japonezi, luni, acesta a spus că Washingtonul se bazează pe Phenian pentru a fi de acord cu reluarea dialogului bilateral.

Criza alimentară din Coreea de Nord

Anterior, liderul nord-coreean Kim Jong Un a recunoscut că ţara sa se confruntă cu o „situaţie alimentară sub tensiune”. Acesta a spus că s-a confruntat cu „o serie de dificultăţi” din cauza a numeroase „provocări” care trebuie depăşite.

„Criza alimentară este sub tensiune din cauză că sectorul agricol nu şi-a atins obiectivul de a produce cereale pe fondul pagubelor produse anul trecut de taifunuri”, a declarat Kim Jong Un.