Şoc total pentru preşedintele Klaus Iohannis! S-ar pregăti lovitura anului. Aşa ceva nu i s-a mai întâmplat până acum şefului statului. Este alertă la Palatul Cotroceni după ultimele dezvăluiri ale liderilor politici.

Se pregăteşte suspendarea lui Iohannis?

Opoziţia încearcă să facă front comun. PSD şi AUR vor să se alieze, dar deocamdată au ţeluri diferite. PSD vrea dărâmarea Guvernului, iar AUR suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful PSD, Marcel Ciolacu, a dat un mesaj clar.

Acesta a spus că parlamentarii social-democrați nu ar semna, în acest moment, o inițiativă privind suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Aceasta nu este oportună. În schimb, liderul PSD a spus că ar susține, alături de AUR, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Ciolacu a amintit că, pentru ca un demers precum suspendarea şefului statului să aibă succes, este nevoie de o majoritate parlamentară. ”Ca să inițiezi o astfel de procedură trebuie să ai un număr de parlamentari și, momentan, domnul George Simion nu are o tremie din Parlament, PSD are.

Ca să ai un demers care să meargă până la capăt, trebuie să ai majoritate. În acest moment, PSD și formațiunea AUR nu au majoritate. Nu cred că în acest moment este oportună declanșarea unei proceduri de suspendare a domnului președinte Klaus Iohannis.

Și de pandemie, și de criza economică, și de contextul internațional și de faptul că a trecut o perioadă mult prea mică de la alegeri”, a explicat liderul PSD, care a subliniat că parlamentarii social-democrați nu ar semna o astfel de inițiativă.

Ciolacu vrea dărâmarea Guvernului

În schimb, Ciolacu a subliniat că ar susține alături de AUR, al cărui lider, George Simion, a vorbit despre suspendarea președintelui, o moțiune de cenzură pentru schimbarea Guvernului.

”I-aș propune domnului Simion să depunem o moțiune de cenzură. E mai oportună schimbarea Guvernului decât suspendarea președintelui”, a adăugat liderul PSD, la TVR.

Totuşi, Ciolacu spune că şeful statului ”a depășit o linie roșie” și a făcut ”o greșeală majoră implicându-se în campanie”.

Sursa foto INQUAM / Alexandru Busca