Lovitură fără precedent pentru cei care stau la bloc! Nimeni nu credea că se va ajunge aici: Vor să ne țină captivi

În acest context, fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj revoltăror la adresa autorităților, subliniind că statul dorește să elimine complet centralele de apartament.

Fostul ministru spune că statul îi împiedică pe cei care doresc să treacă de la sistemul de încălzire de stat, la alte alternative, cu bună știință. De asemenea, acesta mai spune că actualul primar general al Capitalei nu are nicio vină pentru falimentul sistemului de încălzire, subliniind că vina lui Nicușor Dan este că susține în continuare ”să fim prizonieri în acest sistem de stat”.

”Falimentul sistemului de încălzire de stat era clar de mulți ani. Nu e vina actualului primar. Vina lui e că susține în continuare să fim prizonieri în acest sistem de stat. De acolo pleacă toată problema. Marea majoritate a bucureștenilor este branșată la sistemul de încălzire de stat, din care de multe ori primesc căldură doar în teorie. În practică primesc apă rece sau călâie.

Există variante moderne de încălzire a locuinței. Dar aici vine statul și descurajează și, mai mult, chiar împiedică debranșarea de la sistemul de stat. Cu bună știință. De exemplu, actualul guvern, așa zis „liberal”, lansează ideea ilegalizării complete a centralelor de apartament, care e principala alternativă la sistemul de încălzire de stat.

Pe scurt, statul ne promite apă caldă, nu ne-o dă, dar totuși ne pune să plătim pentru ea (și prin factură și prin subvenții care tot de la noi vin). Evident, oamenii căută alternative să poată avea totuși apă caldă și căldură iarna. Așa că ce se gândesc socialiștii să facă? Să ne ilegalizeze principala alternativă la sistemul de stat: centrala de apartament. Vor să ne țină captivi unui sistem în care să murim încet de frig. Să ne îmbolnăvim, să răcim, să ne scadă rezistența organismului până ajungem la spitale tot de stat unde vom fi tot la mâna partidului pentru a primi „sănătate gratuită”, notează Claudiu Năsui pe pagina de socializare.

Apă rece pe bani din ce în ce mai puțini

Claudiu Năsui spune că sistemul de încălzire de stat este mort, subliniind că ”de zeci de ani politrucii tot încercă să facă socialismul să meargă. Nu va merge nici acum, nici peste un an, nici peste zece. Vom avea fix ce avem acum: apă rece pe bani din ce în ce mai mulți.”

”Soluția e evidentă pentru toată lumea, numai pentru guvern nu: să avem dreptul să ne alegem cu ce ne încălzim. Soluții si tehnice și financiare există. De exemplu, subvenția care în prezent merge pentru a pompa apă caldă în solul Bucureștiului (2.000 de tone de apă fierbinte pe oră) poate fi redirecționată înspre ajutarea celor cu adevărat nevoiași să își aleagă cum să se încălzească. Cine vrea centrală de apartament să-și pună. Cine vrea să fie branșat la centrala de bloc sau de cvartal, să poată să o facă. Cine vrea să folosească electricitate, de asemenea.”, este mesajul fostului ministru Claudiu Năsui.