Situația friguroasă de la Timișoara pare să fi luat sfârșit după câteva zile. Societatea de termoficare Colterm a transmis vineri seară că furnizează apă caldă la toate punctele termice din oraş. Totuși, încălzirea va fi furnizată abia după ora 23.00 către toţi abonaţii din Timișoara.

Anunțul Colterm după rezolvarea problemelor

„În această seară, 29 octombrie, începând cu ora 20, toate punctele termice ale Colterm erau alimentate cu apă caldă, la parametrii de funcţionare. În ceea ce priveşte alimentarea cu căldură, încă sunt în curs de deschidere mai multe puncte termice urmând ca, după ora 23, toţi abonaţii sistemului centralizat de termoficare să beneficieze de căldură în calorifere, la parametrii optimi”, a anunțat Colterm într-un comunicat de presă.

Se pare că la un punct termic a intervenit o avarie, iar două străzi nu vor avea căldură până sâmbătă dimineaţa.

„Din păcate, la PT 92 a intervenit o avarie, locuitorii de pe străzile Oglinzilor şi Orion (arondate acestui punct termic), nu vor beneficia de căldură până mâine dimineaţa”, mai transmite Colterm.

Cîțu anunța rezolvarea problemei de la prânz

Premierul Florin Cîţu a transmis, vineri, că, alături de ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a oferit Primăriei Timişoara o soluţie viabilă pentru a rezolva situaţia furnizării apei calde şi căldurii. Practic, a fost vorba de contractarea unui împrumut din Trezorerie.

„Am oferit o soluţie Primăriei Timişoara, sper ca în următoarele două zile să aibă resursele necesare pentru a putea avea gaz şi căldură în Timişoara”, a transmis premierul interimar Florin Cîțu.

Societatea de termoficare din Timişoara, Colterm, a anunţat, vineri, că a reînceput furnizarea agentului termic către clienţii săi,  însă distribuitorul de gaz a întârziat livrarea cu patru-cinci ore, astfel că nu s-a reuşit punerea în funcţiune a sistemului la ora estimată, mai ales că prioritare erau spitalele care au rămas de asemenea în frig. Noaptea trecută a fost a treia, consecutiv, în care caloriferele celor peste 50.000 de abonaţi din Timișoara au fost reci.