Este şoc total în PNL, partidul care conduce coaliţia de guvernare în România! Un şef de instituţie ajunge pe mâna oamenilor legii. Sunt acuzaţii extrem de grave la adresa acestuia.

Probleme mari pentru un lider PNL

Probleme mari pentru un lider PNL. Cei de la Agenția Națională de Integritate (ANI) l-au luat în vizor. Este vorba despre Octavian Oprea, președintele interimar de la Autoritatea pentru Digitalizare.

Acesta este investigat de Inspectorii de Integritate ai ANI pentru legături cu fostul său loc de muncă, respectiv IBM România, potrivit unor surse citate de gandul.ro.

Actualul președinte al TNL Sector 6 a precizat faptul că, anterior venirii la Agenția pentru Digitalizare, a lucrat la filiala locală a IBM, de acolo provenind, se pare, și problemele cu sume mari, nejustificate, aflate în conturi.

Acțiunea inspectorilor ANI a început atunci când au fost avertizați de către instituțiile abilitate de relațiile formate între IBM România, Kapsh România, partenerul oficial IBM, și Octavian Oprea.

Oprea este acuzat că ar fi format și dirijat, practic, un consorțiu de companii în vederea câștigării unei licitații la Agenția pe care o conduce de la începutul acestui an.

Mai mulți funcționari ai Agenției au fost chemați la sediul ANI și interogați despre posibile presiuni ale președintelui interimar Oprea asupra Comisiei de licitație, precum și despre influențe ale lui Oprea în vederea amânării termenelor de depunere a ofertelor. Inspectorii ANI au o altă părere despre reprezentatul Tineretului Liberal.

Octavian Oprea este investigat și pentru relații de familie cu unul dintre patronii firmelor implicate în licitații la ADR, respectiv Nicolae Badea de la Computerland.

Nicolae Badea a fost cunoscut multă vreme ca acţionar majoritar al clubului Dinamo, dar afacerile sale sunt legate mai ales de zona IT, el fiind proprietarul firmei Computerland, înfiinţată în 1991. De asemenea, francizele pentru România ale restaurantelor Pizza Hut, Hard Rock Café şi KFC, extinse în ultimii ani în toată ţara.