UPDATE 2

Mesajul transmis de premierul Florin Cîţu.

Ciprian Ciucu este noul preşedinte al PNL Bucureşti! Felicitări! Avem treabă, Ciprian! Trebuie să reconstruim filiala şi să aducem oamenii împreună. Fără compromisuri în 2024 şi sunt sigur că PNL va fi prima opţiune a bucureştenilor. Reuşim împreună!”

UPDATE

Mesajul postat de Ciprian Ciucu pe Facebook după câştigarea alegerilor.

„Mulțumesc din suflet PNL București, va mulțumesc dragi colegi, pentru încrederea pe care mi-ati acordat-o astăzi!

Echipa pe care trebuie sa o susținem mai departe este formată din:

  • Catalin Deaconescu – prim vicepresedinte
  • Diana Baciuna – prim vicepreședinte
  • Octavian Oprea – vicepresedinte
  • Tudorel Prună – vicepreședinte
  • Stelian Bujduveanu – secretar general
  • Bogdan Ciocarlan – Trezorier
  • Daniela Pasareanu – Cenzor
  • Florin Berbecaru – COAMB

Încrederea dumneavoastră mă responsabilizează și mai mult.”

 

Ştirea iniţială

Sâmbătă, 24 iulie, a fost congres la PNL Bucureşti, pentru alegerea conducerii acestei filiale liberale deosebit de importante!

Candidaţii au fost actualul preşedinte la organizaţiei, Violeta Alexandru, care s-a bucurat de susţinerea puternică a preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care s-a înfruntat cu Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, care a beneficiat de susţinerea premierului Florin Cîţu.

Evenimentul a avut loc la Sala Palatului.

Se ştiu rezultatele pentru PNL Bucureşti! Cine este noul preşedinte?

Rezultatele alegerilor interne din PNL pentru organizaţia din Bucureşti tocmai au sosit.

Din primele informaţii, Ciprian Ciucu este marele câştigător! Primarul Sectorului 6 a învins-o pe Violeta Alexandru cu 498 la 405 voturi.

Tabăra Cîţu câştigă astfel o luptă deosebit de importantă cu tabăra Orban, înaintea marelui Congres PNL din luna septembrie.

“Domnule preşedinte Orban, vă rog nu mai sunaţi oamenii din echipa noastră de numărare a voturilor pentru a-i amenința”

Vineri, Ciprian Ciucu lansa acuzaţii dure la adresa Violetei Alexandru şi a lui Ludovic Orban, care ar fi încercat să fraudeze alegerile pentru PNL Bucureşti.

Iată ce posta Ciucu, vineri seara, pe pagina sa de Facebook.

“Atenție, pericol de fraudă

Nici până în acest moment Președinta PNL București nu a acceptat să convenim împreună forma finală a organizării a alegerilor PNL București.

Că să nu se spună că nu am atras atenția, las aici principalele vicii de procedură, care nu au existat nicăieri în alegerile din țară și pe care ei vor să le impună.

1 . Cabine de vot fără perdea în spate + filmare fixată pe cabinele de vot. Cu acest lucru nu pot fi de acord pentru că nu se asigură confidențialitate votului, putând fi controlat. Camerele de luat vederi au fost montate de către organizatori, echipa cu care suntem în competiție. Nu avem acces la ele.

2 . Plicuri în care să fie introdus votul. Această metodă este extrem de periculoasă pentru că poate facilita metoda suveica. Asta înseamnă că cineva poate introduce plicul gol în urnă, păstrează votul în alb în buzunar, și îl aduce la organizatorul suveicii. Respectivul buletin îl votează / completează în afara cabinei de vot (completat cu candidații lor ) și apoi altcineva votantul 2 poate introduce buletinul votat în plic și să păstreze buletinul în alb (în afara plicului) pe care îl aduce la organizatorul suveicii ca apoi acesta să fie completat și să-l introducă in urnă votantul cu nr. 3 aducându-l pe cel in alb (în scopul completării) pentru a se repeta aceasta procedura cu votantul nr. 4 și așa mai departe …. iar la sfârșit se pot introduce mai multe buletine de vot (două buletine în loc de unul) într-un plic sau direct în urnă. NU ACCEPTĂM PLICURI LA PNL BUCUREȘTI!

3 . Desfășurarea votului în ordine alfabetică. Această metodă de control a votului, coroborată cu filmarea permanentă, este de neacceptat. Noi nu avem acces la camerele montate de competitori. Mai mult, această metodă înseamnă că se va vota extrem de încet, (se va vota cu viteza cea mai mică a fiecărui sector care are mai mulți delegați al căror nume începe cu fiecare literă a alfabetului).

Această metodă ar duce votul târziu în noapte, eu aș fi dezavantajat pentru că am mai mulți simpatizanți iar oamenii nu pot rămâne în sală la nesfârșit.

Îi cer doamnei Violeta Alexandru și domnului Ludovic Orban, în calitate de garanți ai corectitudinii alegerilor să renunțe la aceste metode de influență și control a voturilor: O ASTEFL DE PROCEDURĂ NU A EXISTAT NICĂIERI ÎN ȚARĂ ÎN ACESTE ALEGERI INTERNE ALE PNL!

Nu se poate vorbi despre corectitudine, în timp ce procedura de vot nu este agreată de ambele părți. Ar fi jenant și împotriva principiilor promovate de către Partidul Național Liberal!

Și am fi puși în această situație degeaba pentru că nu au ei atâtea plicuri câte voturi avem noi!

P.S. Domnule presedinte Orban, vă rog nu mai sunati oamenii din echipa noastră de numărare a voturilor pentru a-i amenința și chema la dvs. la Parlament în acestă seară! Pe bune? Dna. Alexandru nu poate câștiga singură și corect?”