Continuă scandalul la PNL Bucureşti, unde sunt alegeri în acest weekend!

Ciprian Ciucu: Doamna Alexandru nu poate câștiga singură și corect?

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care candidează la şefia acestei filiale, vine cu noi acuzaţii la adresa taberei adverse, condusă de Ludovic Orban şi Violeta Alexandru, actualul lider al organizaţiei liberale din Capitală.

Ciucu acuză că are loc o încercare de fraudare a alegerilor, astfel încât Violeta Alexandru să câştige fără emoţii un nou mandat în fruntea filialei.

Primarul Sectorului 6 indică şi ce metode vrea să folosească tabăra Orban – Alexandru, precum cabine de vot fără perdea şi filmate, vot introdus în plic sau vot în ordine alfabetică şi spune că astfel de lucruri nu au fost folosite nicăieri în ţară, în nicio procedură de alegeri interne din PNL. “Ar fi jenant și împotriva principiilor promovate de către Partidul Național Liberal!”, scrie Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Mesajul integral postat de Ciprian Ciucu pe Facebook

“Atenție, pericol de fraudă

Nici până în acest moment Președinta PNL București nu a acceptat să convenim împreună forma finală a organizării a alegerilor PNL București.

Că să nu se spună că nu am atras atenția, las aici principalele vicii de procedură, care nu au existat nicăieri în alegerile din țară și pe care ei vor să le impună.

1 . Cabine de vot fără perdea în spate + filmare fixată pe cabinele de vot. Cu acest lucru nu pot fi de acord pentru că nu se asigură confidențialitate votului, putând fi controlat. Camerele de luat vederi au fost montate de către organizatori, echipa cu care suntem în competiție. Nu avem acces la ele.

2 . Plicuri în care să fie introdus votul. Această metodă este extrem de periculoasă pentru că poate facilita metoda suveica. Asta înseamnă că cineva poate introduce plicul gol în urnă, păstrează votul în alb în buzunar, și îl aduce la organizatorul suveicii. Respectivul buletin îl votează / completează în afara cabinei de vot (completat cu candidații lor ) și apoi altcineva votantul 2 poate introduce buletinul votat în plic și să păstreze buletinul în alb (în afara plicului) pe care îl aduce la organizatorul suveicii ca apoi acesta să fie completat și să-l introducă in urnă votantul cu nr. 3 aducându-l pe cel in alb (în scopul completării) pentru a se repeta aceasta procedura cu votantul nr. 4 și așa mai departe …. iar la sfârșit se pot introduce mai multe buletine de vot (două buletine în loc de unul) într-un plic sau direct în urnă. NU ACCEPTĂM PLICURI LA PNL BUCUREȘTI!

3 . Desfășurarea votului în ordine alfabetică. Această metodă de control a votului, coroborată cu filmarea permanentă, este de neacceptat. Noi nu avem acces la camerele montate de competitori. Mai mult, această metodă înseamnă că se va vota extrem de încet, (se va vota cu viteza cea mai mică a fiecărui sector care are mai mulți delegați al căror nume începe cu fiecare literă a alfabetului).

Această metodă ar duce votul târziu în noapte, eu aș fi dezavantajat pentru că am mai mulți simpatizanți iar oamenii nu pot rămâne în sală la nesfârșit.

Îi cer doamnei Violeta Alexandru și domnului Ludovic Orban, în calitate de garanți ai corectitudinii alegerilor să renunțe la aceste metode de influență și control a voturilor: O ASTEFL DE PROCEDURĂ NU A EXISTAT NICĂIERI ÎN ȚARĂ ÎN ACESTE ALEGERI INTERNE ALE PNL!

Nu se poate vorbi despre corectitudine, în timp ce procedura de vot nu este agreată de ambele părți. Ar fi jenant și împotriva principiilor promovate de către Partidul Național Liberal!

Și am fi puși în această situație degeaba pentru că nu au ei atâtea plicuri câte voturi avem noi!

P.S. Domnule presedinte Orban, vă rog nu mai sunati oamenii din echipa noastră de numărare a voturilor pentru a-i amenința și chema la dvs. la Parlament în acestă seară! Pe bune? Dna. Alexandru nu poate câștiga singură și corect?”

Sursa foto: Facebook, Ludovic Orban