Motivul pentru care Klaus Iohannis i-a chemat pe miniștri la Palatul Cotroceni! Vasile Dîncu a spus tot

Vineri seara, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, la Digi 24, că a avut o întâlnire recentă cu președintele Klaus Iohannis.

”Da, am avut o întâlnire în sensul acesta. M-am întâlnit și în alte situații cu o președintele României. Președintele României este șeful Armatei până la urmă, este comandantul suprem al Armatei”, a spus Vasile Dîncu.

El a adăugat că a discutat cu șeful statului despre prioritățile pentru acest an. De asemenea, discuția a inclus și riscurile existente cât și modul prin care se va reuși integrarea în buget.

”Principalul lucru pe care ni l-a spus președintele și asta a spus-o la mai mulți miniștri, care au fost acolo, cu ce ne poate ajuta din funcția pe care o deține și în ce fel poate să ne sprijine pe noi ca să ne atingem obiectivele, inclusiv în PNNR, dar și celelalte obiective. A fost un fel de mână de ajutor pe care ne-a întins-o, pentru ca să putem lucra împreună mai eficient”

Vasile Dîncu nu exclude posibilitatea unui candidaturi împreună cu liberalii

De asemenea, președintele Consiliului Național al PSD a declarat vineri seara că există posibilitatea de a candida împreună cu PNL.

”Am găsit, deci, o destul de bună colaborare. Ceea ce ne lipsește încă, și cu siguranță că o s-o câștigăm în timp dacă și colegii liberali vor merge la asta, noi nu avem în România o cultură a colaborării”, spune acesta.

”Ține de parcursul pe care îl vom face în acești 2, 3 ani până la alegeri, dacă vom reuși să câștigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună, dar deocamdată – și așa este bine – ne păstrăm fiecare identitatea noastră”, spune el, adăugând că această coaliție nu se va rupe anul acesta și nici în 2023.

Totodată, Vasile Dîncu a declarat că nu se aștepta la o astfel de colaborare, subliniind că inițial i se părea că o să fie greu să lucreze împreună.

”Eu mă așteptam să fie mai greu să lucrăm împreună, vă spun sincer, și chiar să construim un program de guvernare împreună. Credeam că va fi mult mai greu”, spune acesta.