Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, marţi, eliberarea din funcţia de procuror a Laurei Codruţa Kovesi, după numirea în funcţia de procuror-şef la Parchetul European. O altă măsură luată de CSM a reprezentat-o aprobarea cererea ei privind rezervarea postului de la DIICOT Sibiu unde este încadrată.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie a doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, ca urmare a numirii sale în funcţia de procuror-şef european al EPPO, începând cu data de 31.10.2019”, a transmis, marţi, CSM.

De asemenea, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât rezervarea postului de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, post pe care îl ocupă în prezent Laura Codruţa Kovesi”, se mai arată în decizia CSM.

Decizia privind numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european a fost semnată miercuri de preşedintele Parlamentului European David Sassoli şi de către ministrul finlandez al Afacerilor Europene Tytti Tuppurainen.