Slovenia îşi va închide traficul aerian începând de marţi, în încercarea de a reduce răspândirea coronavirusului, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului Jelko Kacin.

Slovenia închide traficul aerian

“Anunţăm acest lucru (închiderea traficului aerian) în avans pentru a spune oamenilor care au în vedere utilizarea biletelor lor de avion că nu ar trebui să facă asta pentru că nu vor putea să revină în Slovenia”, a declarat purtătorul de cuvânt, citat de Reuters.

Până în prezent, ţara a confirmat 219 cazuri de coronavirus. Un bărbat a murit, în timp ce trei persoane sunt în stare critică.

De luni, toate barurile, restaurantele, sălile de sport, saloanele de coafură, cinematografele şi majoritatea magazinelor vor fi închise. Magazinele alimentare vor rămâne deschise, dar vor primi doar un număr limitat de clienţi la un moment dat, a comunicat de asemenea guvernul duminică. Toate mijloacele de transport în comun din ţară vor fi oprite.

Zilele trecute, Slovenia a anulat legăturile cu trenul şi autobuzul cu Italia vecină şi a limitat traficul de marfă din această ţară. De asemenea a introdus controale medicale la graniţa cu Italia, conform Agerpres.