Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că noul virus poate supravieţui pe unele suprafeţe chiar şi mai multe zile. Spălatul pe mâini cu apă şi săpun ne protejează de infecţie, dar cum putem “spăla” telefonul? Cei de la Apple vin cu câteva sfaturi utile pentru o bună dezinfectare a acestuia.

Spirtul nu este o soluţie în acest caz, atrag atenţia specialiştii! Spirtul distruge stratul hidrofob și oleofob care protejează ecranul de petele provocate de lichide sau de grăsime, inclusiv de amprente.

Cea mai bună substanţă în acest caz este o soluţie de alcool izopropilic cu o concentraţie de 70%. Se pot folosi şi şerveţelele dezinfectante, car ar trebui să distrugă toţi microbii de pe telefon.

Cum poţi distruge 99,99% dintre germeni?

Pentru cei cu adevărat speriaţi, Apple recomandă folosirea lămpii UV, care are o rată de distrugere a germenilor de 99,99%.

Când se doreşte doar curăţarea amprentelor de pe ecran, compania spune că o simplă lavetă din microfibră este suficientă. Ea poate fi înmuiată uşor în apă distilată pentru o curăţare mai bună. Evident, nu turnaţi niciodată apă pe telefon! Ceilalţi agenţi de curăţare trebuie evitaţi cu orice preţ, pentru că pot distruge ecranele telefoanelor.

Specialiştii Apple au venit cu un sfat util şi pentru cei care s-au trezit cu prea mult praf sau scame adunate în porturile telefonului. Acestea pot fi îndepărtate cu ajutorul unei benzi adezive, tăiată în bucăți mici și rulată, astfel încât să încapă în cele mai mici porturi, scrie antena3.ro.