Este vorba despre alcoolul sanitar, produsul prezent în orice locuință.

Astfel, pe site-urile Carrefour şi Cora, spirtul nu este disponibil pentru comandă. Același lucru se întâmplă și pe site-urile Farmaciei Tei şi Farmaciei la Preţ Mic, unde stocurile sunt epuizate.

În ceea ce privește site-ul eMag, cel mai mare retailer online din România, aici mai există două oferte de alcool sanitar: alcool sanitar Vorona, 70%, 500 ml, la preţul de 5,99 lei, şi Alcool sanitar Ana, 70%, 500 ml, la 8,51 lei, iar persoanele care doresc să achiziționeze produsul vor fi surprinși cu mesajul „Grăbeşte-te! Încă cinci persoane se uită acum la acest produs”.

Preț dublu pentru spirt

Unele site-uri, însă, profită de epidemia de cornavirus şi vând spirtul cu preţ dublu.

Astfel, pe site-ul eraft.ro, produsul alcool sanitar de 500 ml are preţul de 12 lei.

Și Auchan mai are în stoc, pe site, alcoolul sanitar Mona de 500 ml, la 7,5 lei, deşi în realitate, pe rafturile magazinelor nu se mai găsește niciun produs.

Situația a apărut după ce în ultimele săptămâni, preţul măştilor medicale şi cel al gelurilor dezinfectante au crescut foarte mult, înainte ca aceste produse să dispară de tot de pe piaţă.

Săptămâna trecută, gelul dezinfectant de mâini de 55 ml, care în mod obişnuit costa 5-10 lei, se vindea pe eMag cu 39 de lei sau cu 29 de lei, preţ redus de la 55 de lei.

Se fac verificări

Directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale de Protecţie a Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a declarat, pentru Agerpres, că instituţia pe care o reprezintă va verifica dacă există promoţii înşelătoare la aceste produse.

Și Consiliul Concurenţei a avertizat companiile să nu crească preţurile în aceste zile, când există o cerere mai mare din partea consumatorilor, întrucât autorităţile pot apela la măsuri excepţionale pentru a stopa scumpirile nejustificate, a declarat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, într-un interviu acordat Agerpresla finele lunii februarie.