“Am convocat astăzi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a lua măsurile ce se impun în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19. Toate creşele din municipiul Târgu Jiu, cele patru cluburi ale vârstei a treia şi componenta de zi a Centrului Magnolia vor fi închise în perioada 11 – 22 martie pentru efectuarea dezinfecţiei. De asemenea, toate unităţile de învăţământ preuniversitar, dar şi imobilele – construcţii cu destinaţie administrativă, socială, culturală şi sportivă – aflate în proprietatea municipiului Târgu Jiu şi administrarea Consiliului Local vor fi dezinfectate. În acest sens am alocat suma de 100.000 lei”, a scris, pe pagina sa de Facebook Marcel Romanescu.

Primarul a adăugat că tot în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a luat hotărârea achiziţionării a cinci module duble pentru locuit ce vor fi folosite în eventualitatea intrării în carantină a unor cetăţeni din municipiul Târgu Jiu.

Ministerul Educației a decis închiderea școlilor

”Decizia de suspendare a cursurilor de miercuri a fost luată de către Comitetul Național pentru Situații Speciale pentru a lăsa posibilitatea părinților de a găsi soluții pentru a lăsa copii acasă cu membrii familiei. Recuperarea va fi hotărâtă de abia după evoluția situației în care ne aflăm”, a spus ministrul Educației.

Ce se întâmplă cu universitățile

”Măsura pentru învățământul universitar este vorba despre autonomie universitară, am transmis o notă prin care să anunțe ministerul în momentul în care i-au decizia de a suspenda cursurile.” a adăugat Monica Anisie.