Palatul Elysée a precizat că Patrick Strzoda s-a izolat la domiciliu, ca „măsură de precauție” pentru președintele republicii, dar nu prezintă niciun fel de simptome.

Covid-19 în Guvernul francez

El va fi testat astăzi sau mâine. Adjunctul lui va asigura continuitatea serviciilor”, transmite Palatul Elysée într-un comunicat.

Coronavirusul a infectat deja un membru al Guvernului de la Paris. Ministrul francez al Culturii Franck Riester a fost infectat cu COVID-19, a anunţat luni cabinetul său. Oficialul este „în stare bună” şi se află la domiciliul său din Paris.

Epidemia de coronavirus a făcut 25 de victime în Franţa şi a îmbolnăvit peste 1.400 de persoane.

Reunire la Istanbul

Cancelarul german Angela Merkel şi şeful statului francez Emmanuel Macron se vor deplasa la 17 martie la Istanbul pentru discuţii despre migranţi şi Siria cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat acesta din urmă presei din Turcia, potrivit AFP şi Reuters, după cum relatează Agerpres.

„Ne vom reuni la Istanbul săptămâna viitoare, marţi (17 martie – n.r.)”, a declarat Erdogan într-o discuţie cu presa turcă în avionul care l-a adus înapoi în Turcia de la Bruxelles.

El a mai spus că la summit ar putea să participe de asemenea şi premierul britanic Boris Johnson.