SK Innovation, grupul sud-coreean, a anunțat vineri că va investi 1,2 miliarde de dolari ( 1.270 miliarde woni ) în a treia uzină din Ungaria pentru producția de baterii electrice folosite la vehiculele electrice din Europa, potrivit Yonhap.

1,2 miliarde de dolari investiți în Ungaria

Compania a precizat că investiţia sa la SK Battery Hungary Kft. va conduce la “construirea unei noi uzine de baterii în Europa“.  Aceasta va fi cea de-a treia uzină de baterii electrice pe care SK Innovation o va avea în Ungaria. Compania sud-coreeană are deja o uzină cu o capacitate de producţie de 7,5 Gigavaţi-oră în oraşul Komarom din nord-vestul Ungariei. De asemenea, SK Innovation lucrează în prezent la finalizarea celei de-a doua uzine de baterii, cu o capacitate de 9,8 Gigavaţi-oră, care va fi inaugurată în 2022 lângă prima uzină.

Lucrările de construcţie pentru cea de-a treia uzină vor demara în trimestrul al treilea al acestui an cu obiectivul de a începe producţia de masă în primul trimestru din 2024. SK Innovation a precizat că nu a decis încă ce capacitatea va avea noua facilitate de producţie. În oraşul Komarom există o uzină de asamblare de automobile aparţinând constructorului german Audi şi în apropiere există o altă uzină a producătorului german Daimler AG, proprietarul mărcii Mercedes-Benz.

SK Innovation este al treilea cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud. SK Group este compus din 95 de companii filiale care împărtășesc marca SK și cultura de management a grupului denumită SKMS (SK Management System). Și-a schimbat numele din Sunkyong Group. SK Group are peste 70.000 de angajați care lucrează din 113 birouri din întreaga lume. În timp ce cele mai mari afaceri ale sale sunt implicate în principal în industriile chimice , petroliere și energetice , SK Group deține, de asemenea, cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă din Coreea de Sud, SK Telecom , și oferă servicii în construcții , transport maritim , marketing , telefonie locală , internet de mare viteză și WiBro .