Germania planifică înăsprirea restricțiilor. Guvernul cancelarului Angela Merkel intenționează ca până vineri să convină un plan în acest sens, fără a mai aştepta vreo iniţiativă comună în cadrul Uniunii Europene, transmite ministrul german de interne, conform dpa.ro

Înaintea unei videoconferinţe cu omologii săi europeni, Seehofer a declarat că Germania are în vedere mai ales zonele unde cazurile de COVID-19 cu noile tulpini ale coronavirusului sunt prevalente, precum Marea Britanie, Brazilia, Portugalia şi Africa de Sud.

Germania planifică înăsprirea restricțiilor

Discuţiile despre excepţiile care ar putea fi permise continuă şi „nu vreau să speculez asupra acestui lucru acum”, a adăugat el, asigurând însă că Germania „nu va deveni o închisoare”, dar a insistat că este nevoie de stabilirea unor reguli pentru cetăţenii germani care revin în ţară din zonele afectate sau pentru cei care lucrează în sectorul transporturilor de mărfuri.

Seehofer a mai spus că Berlinul nu va aştepta adoptarea vreunei iniţiative comune a UE privind măsurile la frontiere, întrucât nu există indicii că o asemenea iniţiativă ar putea surveni într-un interval de timp acceptabil.

Conform unui sondaj realizat de YouGov, 68% dintre cetăţenii germani intervievaţi s-au declarat favorabili reducerii traficului aerian până aproape de zero pentru a combate pandemia, o posibilă măsură evocată marţi tot de ministrul Seehofer.

Evoluția pandemiei de COVID

Germania se arată pesimistă în fața pandemiei de coronavirus. Una dintre cele mai mari puteri din Europa are o previziune sumbră asupra economiei în anul 2021.

Mai exact, potrivit Reuters, Germania nu are mari așteptări în 2021. Guvernul german a înrăutăţit estimările privind evoluţia celei mai mari economii europene în anul curent, pe fondul noilor restricţii introduse pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Agerpres.

Astfel, potrivit sursei citate, PIB-ul Germaniei ar urma să înregistreze anul acesta o creştere de doar 3%, faţă de un avans de 4,4% previzionat în toamna anului trecut, au anunţat miercuri autorităţile de la Berlin.

„În prezent vedem o aplatizare a numărului de infecţii, ceea ce ne dă motive de speranţă”, a afirmat ministrul Economiei, Peter Altmaier, avertizând că situaţia rămâne dificilă din cauza apariţiei mai multor mutaţii ale virusului.

„Prin urmare, nu trebuie să irosim ceea ce am realizat deja”, a declarat Altmaier, ca răspuns la solicitările de a atenua restricţiile.