Germania trece prin momente cumplite! Numărul de decese a atins un nou record iar secțiile de ATI dau pe afară

Miercuri au fost înregistrate 7.186 de cazuri noi, cu 302 mai multe decât în urmă cu o săptămână, și 446 de decese, cel mai mare număr din 18 februarie, informează Institutul Robert Koch, agenția de stat pentru boli infecțioase din Germania. Astfel, numărul total de decese a ajuns la 101.790, conform reuters.com

Totuși, rata de incidență pe șapte zile la 100.000 de persoane a scăzut pentru a doua zi la 442,9 persoane, de la 452,2 persoane marți.

Autoritățile din Germania au decis să ia măsuri pentru a contracara cel de-al patrulea val de COVID

Guvernele federale și regionale din Germania au decis marți, 30 noiembrie, să ia măsuri pentru a contracara cel de-al patrulea val de COVID, inclusiv intensificarea campaniei de vaccinare și restricționarea contactelor, în special pentru persoanele nevaccinate. Criticați deja de oamenii de știință pentru că au acționat prea târziu, liderii au convenit să ia joi decizii ferme cu privire la propuneri precum obligarea clienților să prezinte dovada vaccinării sau a recuperării în magazine și limitarea numărului de persoane la marile evenimente.

Gernot Marx, președintele asociației DIVI pentru medicină de terapie intensivă, a avertizat că țara ar putea ajunge la 6.000 de persoane la terapie intensivă până la Crăciun, indiferent de măsurile care vor fi decise acum de politicieni. Maximul anterior de 5.745 de pacienți cu coronavirus la terapie intensivă a fost înregistrat la 3 ianuarie. Totodată, Germania are acum mai puține paturi disponibile din cauza lipsei de personal medical.

De asemenea, patru persoane din sudul Germaniei au fost testate pozitiv pentru varianta Omicron, deși au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului, a declarat biroul de sănătate publică din landul Baden-Wuerttemberg. Trei dintre persoanele infectate s-au întors dintr-o călătorie de afaceri în Africa de Sud pe 26 și, respectiv, 27 noiembrie, iar a patra persoană este un membru al familiei uneia dintre persoanele care s-au întors. Toți cei patru au prezentat simptome moderate.