Situație tensionată în Germania din cauza restricțiilor anti-COVID!

Situația s-a ivit după ce un angajat al localului din sudul Berlinului le-a cerut unor clienţi, unul de 19 şi altul de 20 de ani, să respecte regulile de igienă şi să-şi pună masca. Tânărul de 19 ani şi angajatul localului s-ar fi luat la pumni, după care cei doi tineri au fugit, nu înainte de a anunţa că se întorc cu alte persoane, conform informațiilor transmise de dpa-international.com

După aproximativ trei ore şi jumătate, în local şi-au făcut apariţia un grup numeros de oameni, între care şi tânărul de 19 ani, iar câţiva angajaţi ai localului l-ar fi luat pe acesta din mulţime şi l-ar fi bătut.

Mărimea grupului varia între 20 şi 100 de persoane

Potrivit sursei menționate, mărimea grupului varia între 20 şi 100 de persoane, a explicat miercuri un purtător de cuvânt al poliţiei. Majoritatea au fugit la venirea poliţiştilor.

În cursul intervenţiei poliţiei, a apărut o maşină în care se afla şi tânărul de 19 ani, care era inconştient pe bancheta din spate, iar şoferul a cerut ajutor, tânărul fiind dus la spital, unde şi-a revenit. În urma celor întâmplate, autoritățile din Germania au lansat o anchetă pentru tulburarea liniştii publice, vătămare corporală şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor.

Lupta împotriva pandemiei de COVID-19 devine temă politică și în Germania

În luna septembrie, cele mai importante evenimente din viața atât a Rusiei, cât și a Germaniei vor avea legătură cu alegerile parlamentare. Iar principalele probleme cu care se confruntă autoritățile și într-una, și în cealaltă țară au legătură cu depășirea pandemiei de COVID-19.

Virusul s-a dovedit a fi foarte schimbător, implicând apariția unei multitudini de tulpini, lucru ce trage după sine noi și noi valuri de pandemie care aduc în pragul colapsului sistemele de ocrotire a sănătății din cele două țări și lovesc în economia acestora, conform ng.ru

Sursă foto: pixabay