Situație fără precedent! COVID a terminat Parisul. Ce se întâmplă chiar în aceste momente în Franța este de nedescris.

Locurile la terapie intensivă sunt în proporție de 46% ocupate iar cei care vor să călătorească după lăsarea serii, când au fost introduse restricții dure, trebuie să aibă la ei documente.

COVID a îngenuncheat Franța. Locuitorii din Paris şi alte opt oraşe franceze unde se instituie începând de vineri noaptea interdicţie de circulaţie între orele 21:00 şi 06:00 îşi vor putea părăsi locuinţele numai dacă au asupra lor documente justificative, a declarat joi ministrul francez de interne, Jean Castex.

Circa 12.000 de poliţiştii urmează să fie mobilizaţi pentru aplicarea acestei măsuri de prevenire a agravării epidemiei de COVID-19, valabilă în Franţa timp de patru săptămâni, cu posibilitatea prelungirii.
Vorbind la o conferinţă de presă, Jean Castex a mai precizat că, timp de cel puţin şase săptămâni, pe întreg cuprinsul Franţei vor fi din nou interzise petrecerile private şi nunţile. În privinţa restaurantelor, acestea vor putea face doar livrări, fără consumaţie în incinta lor.

Ministrul francez a insistat că noile restricţii sunt necesare ca urmare a degradării situaţiei sanitare în ultimele 10 zile, dând exemplul capitalei Paris, unde locurile la ATI sunt ocupate în proporţie de 46%.

Guvernul francez a decis ca țara să reintre în starea de urgență! Mai mult, președintele Emmanuel Macron a anunțat amenzi pentru cei care nu respectă noile măsuri. Guvernul francez a restabilit miercuri prin decret starea de urgenţă sanitară începând de vineri 17 octombrie, la miezul nopţii, pe întreg teritoriul ţării din cauza agravării epidemiei de COVID -19. Aceste restricţii – o ”închidere nocturnă”, aşa cum o numesc unele surse – ar urma să fie  impuse de la 21:00 (19:00 GMT) până la 06:00 (04:00 GMT) în cele mai afectate zone începând din acest weekend, precum Parisul şi suburbiile, Marsilia, Lyon, Montpellier, Lille sau Toulouse. Starea de urgenţă sanitară, care a fost ridicată pe 10 iulie, oferă un cadru legal pentru controlul anumitor restricţii, inclusiv închiderea.