În Turcia este dezastru total. Numărul deceselor provocate de Covid-19 în Turcia a depăşit duminică 30.000. Situația este cu atât mai alarmantă cu cât numărul total al cazurilor a trecut de 3 milioane. Acest lucru se petrece la câteva săptămâni de când ţara a început să relaxeze restricţiile.

Cifrele dezastrului au fost oferite de Ministerul turc al Sănătăţii, citat de Reuters.

În ultimele 24 de ore au avut loc 102 decese din cauza Covid-19, numărul total ajungând la 30.061. Este pentru prima oară de la începutul lunii februarie când numărul deceselor depăşeşte pragul de 100. În acelaşi interval au fost înregistrate 20.428 de cazuri noi, numărul total fiind de 3.013.122.

Turcia a relaxat restricțiile împotriva COVID

Turcia a început să relaxeze restricţiile împotriva pandemiei provincie cu provincie, de la începutul lunii martie, la momentul respectiv rata zilnică de infectare la nivel naţional fiind de sub 10.000. De când s-a decis relaxarea, numărul cazurilor a început să crească. Cu toate acestea, preşedintele Tayyip Erdogan a declarat lunea trecută că deocamdată nu vor fi impuse noi restricţii. Erdonat şi-a exprimat speranţa că oamenii vor respecta restricţiile existente.

Autorităţile au atribuit creşterea infectărilor apariţiei noilor variante ale coronavirusului. Potrivit datelor, media zilnică a cazurilor la 100.000 de persoane a urcat în Istanbul la 251,12 şi la 107,99 în Ankara, potrivit datelor aferente datei de 19 martie.

Turcia are o populaţie de 83 de milioane de oameni. În această țară au fost administrate circa 13 milioane de doze de vaccinuri. Totul s-a petrecut într-o campanie care a debutat la jumătatewa lunii ianuarie. Aproape 8,02 milioane de oameni au primit prima doză de vaccin. Conform datelor, aproape 5,05 milioane au primit două doze din vaccinul dezvoltat de compania chineză Sinovac Biotech.

Nici în România situația nu este îmbucurătoare. Până pe 21martie, au fost confirmate 897.115cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.267cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.