Doliu în sportul românesc! Un cunoscut antrenor a murit din cauza COVID-19. Tragedie uriașă în România

Coronavirusul continuă să facă ravagii în România, numărul deceselor crescând din nou. Printre cei care s-au stins din viață se numără și antrenorul de box Nicolae Ispas. Acesta, în vârstă de 75 de ani, a fost descoperit pozitiv la începutul acestei săptămâni.

Deși nu suferea de nicio boală cronică, starea de sănătate a bărbatului s-a înrâuțățit rapid, vineri seara fiind transportat la spital. Duminică dimineața antrenorul boxerilor de la CSM Timișoara a murit.

„Luni s-a testat. Era răcit deja. Testul a ieșit pozitiv și a intrat în izolare la domiciliu. Apoi s-a simțit tot mai rău, vineri noaptea a fost dus la Casă Austria, pentru a fi pus la o masca de oxigen.

Am înțeles că nu a mai rezistat mult, și dimineață a cedat. Nu mi-a venit să cred când mi-a dat fiul sau vestea! Făcusem recent medicină muncii, domnul Ispas era sănătos, nu avea nicio boalca cronică. Era un bărbat puternic”, a declarat directorul clubului CSM Timișoara, Lucian Reclaru, potrivit site-ului timisplus.ro.

Coronavirus România, 21 martie

Ultima comunicare oficială arată că, de sâmbătă până duminică, au fost raportate 76 de decese (42 bărbați și34 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș,Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani,Brașov,Buzău,Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara,Maramureș,Mehedinți,Olt, Prahova,Sălaj, Sibiu, Suceava,Timiș,Vaslui, Vrancea, Ilfovși București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

71 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități,4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.