Suspendarea primită de Simona Halep, ca o „condamnare la moarte”

Final de carieră pentru Simona Halep? Ion Țiriac a vorbit despre verdictul primit de jucătoarea de tenis, pentru dopaj. Acesta a spus că decizia este una profund nedreaptă.

Potrivit fostului tenismen, o suspendare de 4 ani pentru un sportiv de 32 de ani este ca o „condamnare la moarte”.

„Dacă cineva este pozitiv, este pozitiv. Dar cum putea fi ea pozitivă când era negativă, negativă, pozitivă? Ei bine, pentru Nurofen, vedeți… Deci faimosul TAS, acum Simona trebuie să meargă la TAS, este o regulă că la Jocurile Olimpice, în aceeași zi, a doua zi, trebuie să te evalueze.

Și la ora 6 seara, trebuie să dea o hotărâre. Șase avocați, două institute, toți, Federația Internațională, pentru noi este complet corect, fără penalizare. (…)

Dar atunci Simona a fost prea atașată de echipă, e meritul ei, dar revenind, e regretabil și e aproape sacrificiul vieții ei. Să ții pe cineva, la 33 de ani, în afara jocului un an și jumătate, asta înseamnă o pedeapsă cu moartea, cu siguranță. Ea se antrenează. Se antrenează în fiecare zi, înțeleg, dar este complet nedrept.

Injust din partea întregii organizații, ce pot să fac? Acesta este motivul pentru care nu am vrut să fiu în niciuna dintre aceste organizații”, a declarat el într-un interviu pentru Euronews.

Simona Halep a făcut apel la TAS

Amintim că Simona Halep a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj. La US Open 2022, aceasta a fost depistată pozitiv pentru Roxadustat. Verdictul a venit abia în septembrie anul acesta. În speranța că va obține o reducere a pedepsei, românca a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Instanța de la Lausanne a anunțat de curând programul audierilor din următoarele luni. Din păcate, cazul româncei nu apare pe această listă până în data de 21 martie 2024.

Și totuși, jurnalistul Digi Sport, Dragoș Suciu a adus în prim-plan o altă informație. El a spus că există date că procesul sportivei din România ar putea să se judece pe 24 ianuarie.

„Simona Halep se antrenează în Dubai. A venit o informație din partea celor de la TAS, se vehiculează o dată, 24 ianuarie, că s-ar putea judeca. Audierile ar urma să aibă loc până pe 24 ianuarie”, a spus Dragoș Suciu la emisiunea Liga Digi Sport, de pe Digi Sport.

Sportiva se antrenează în Dubai

Simona Halep se antrenează în această perioadă în Dubai. TAS va încerca să stabilească dacă românca a fost determinată sau împinsă către greșeală de echipa antrenorului francez, Patrick Mouratoglou.

Prin urmare, dacă varianta potrivit căreia Halep ar fi fost exclusă din tenis fără motiv a fost infirmată. Simona Halep nu a beneficiat de tratamentul de care s-a bucurat rusoaica Maria Sharapova. Pentru că pentru sportiva din România nu a fost posibilă judecata în regim de urgență.

Maria Șarapova, și ea suspendată pentru dopaj, a trecut prin toate fazele dosarului într-un interval de doar 211 de zile. Un proces finalizat în mai puțin de 7 luni!

Diferența față de tratamentul față de Halep este uriaș. În cazul ei, primul verdict a fost obținut în 10 luni și jumătate. În prezent, situația pare să se repete și în cazul apelului la Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Mai multe puteți citi aici.