Ion Țiriac, împotriva comparațiilor dintre Ianis și Gheorghe Hagi

Ion Țiriac a răbufnit! Fostul tenismen a avut o reacție tranșantă atunci când a fost pus să îl compare pe Ianis Hagi cu tatăl său, Gheorghe Hagi.

Omul de afaceri a spus că amândoi sunt buni în felul lor și nu ar trebui comparați.

„Ianis e un mare jucător de fotbal. Dar de ce comparați totdeauna fiul cu tatăl? Niciodată! Lăsați-l pe fiecare să facă ceea ce face mai bine”, a declarat Ion Țiriac pentru sport.ro.

Se anunță o perioadă bună pentru Ianis Hagi. Se pare că plecarea lui Michael Beale de la Rangers și evoluțiile sale i-au făcut pe scoțieni să discute despre viitorul mijlocașului român.

Ion Țiriac a spus că Ianis Hagi este un jucător foarte bun și în mod sigur ar aduce un plus echipei.

„Nu cred că timpul lui la Rangers s-a terminat. Era un alt antrenor la echipă atunci când a plecat. Poate că lui Michael Beale nu i-a plăcut sau nu-i plăcea ce făcea el în culise sau poate chiar a vrut alți jucători în locul său.

Ianis Hagi poate juca pe multe poziții, chiar dacă Rangers are mai mulți jucători în acele zone. Poate fi număr 10 sau poate evolua în dreapta.

Cu siguranță, el este un jucător talentat și ar adăuga ceva în echipă. Ori de câte ori se întoarce, cred că Hagi va fi un jucător la care antrenorul va dori să se uite. Clement nu va închide niciodată ușa jucătorilor fără să-i privească personal, așa că există o oportunitate acolo”, a spus miliardarul.

România, final de campanie pentru Euro 2024 pe locul întâi. Ce a spus Ianis Hagi după meciul care a adus calificarea?

România s-a calificat la Euro 2024 prima din grupă, după ce a învins Elveția

Începutul jocului a fost destul de rezervat pentru naționala noastră. Elvețienii au deținut inițiativa. Au dus mingea foarte des în preajma careului nostru în primele minute. În minutul 20, Okafor a sutat de la distanță, dar Moldovan a fost la post.

Treptat, tricolorii, cu gândul, parcă, la o remiză care le-ar asigura prima poziție în grupă, au ieșit mai curajos la joc. Au intrat de câteva ori periculos în careul elvețienilor, dar, doar atât. A fost o primă repriză săracă în ocazii, în care elevii lui Iordănescu au jucat precaut. A fost 0-0 la pauză.

Imediat revenirea de la cabine, tricolorii au intrat mai montați. In minutul 50, Coman îi pasează lui Stanciu care centrează, Moruțan recentrează cu capul, iar Alibec marchează din fața porții goale. Mai multe puteți citi aici.

Calificarea s-a decis însă în meciul anterior, cel contra Israel. Ianis Hagi a marcat atunci golul victoriei cu 2-1.

„Am reuşit să ne calificăm în nouă meciuri, ceea ce e foarte bine! Suntem fericiţi! Am demonstrat că am fost pregătiţi. Golul lor nu a schimbat multe. Ştiam că trebuie să fim echilibraţi.

Am gestionat bine momentele şi le-am adaptat la situaţii, aşa cum am făcut-o în toată campania. Ne-am continuat planul şi a venit şi golul nostru.

Nici nu mai ştiu cum a ajuns mingea la mine la golul doi. Era la un moment dat la Răzvan, după a sărit la mine şi am întors-o la colţul scurt. S-a simţit calificarea după acel gol.

(Coincidenţa cu victoria de la Cardiff, în 1993) Nu cred în coincidenţe, ci în destin. Îţi faci destinul de mic copil, prin muncă. Domnul Iordănescu este un muncitor, eu sunt un muncitor.

Noi, la tineret, am avut mentalitatea să jucăm de la egal la egal cu orice echipă, şi am făcut asta şi acum. Ne-am calificat şi suntem pe merit la Euro. România a fost pregătită de la primul meci şi s-a văzut asta. Rămâne să jucăm pe Arena Naţională cu un stadion plin, încercăm să-i facem fericiţi pe suporteri.

Să terminăm pe primul loc ar fi un avantaj pentru toată ţara. Rămâne să jucăm pe Arena Naţională cu un stadion plin, la următorul meci. Ştim că i-am făcut fericiţi pe suporteri în seara asta”, spunea Ianis Hagi după partida cu Israelul.