Un nou coșmar pentru Simona Halep

Simona Halep, fost lider al clasamentului WTA, se confruntă cu critici dure după ce directorul general al turneului demonstrativ de la Sankt Petersburg (Rusia), Natalia Kamelzon, a dezvăluit că a negociat cu jucătoarea română pentru a participa la evenimentul programat în perioada 1-3 decembrie.

Jurnaliștii străini au relatat că Halep era eligibilă să joace la Sankt Petersburg, chiar dacă este suspendată pentru dopaj, deoarece turneul rusesc nu se desfășoară sub egida WTA. Invitația adresată Simonei Halep a stârnit reacții negative, în special din partea susținătorilor Serenei Williams, care a revendicat titlul pierdut în fața Simonei la Wimbledon 2019.

Fanii tenisului au criticat-o dur pe Halep

Pe platforma X, fani ai tenisului au reacționat vehement, comentând:

„Dopată și pro-Rusia…”, „Ei bine, dopajul și Rusia merg mână în mână”, „Când credeai că mai jos de atât nu poate cădea”, sau „E trist că Halep vrea să revină chiar în Rusia, dar și faptul că fanii ei o încurajează să facă asta”.

Turneul de la Sankt Petersburg a stârnit controverse în lumea tenisului. Asta după ce WTA și ATP au interzis competițiile în Rusia după invazia din Ucraina. Cu toate acestea, WTA a menționat că nu poate lua măsuri împotriva jucătoarelor care participă la evenimentul nesancționat de organizație.

simona halep
SURSA FOTO: Facebook, captură foto

Simona Halep ar fi participat la evenimentul din Rusia

Natalia Kamelzon, directorul general al Northern Palmyra Trophies, a declarat că a negociat cu Halep, dar procesul acesteia la TAS a fost un impediment.

Cu toate acestea, Kamelzon a subliniat că Halep s-a arătat deschisă să participe la ediția din 2023.

WTA a emis un comunicat în care precizează că evenimentul nu este afiliat cu organizația, iar jucătoarele pot participa la demonstrative în afara sezonului fără a fi penalizate.

Halep continuă antrenamentele

Simona Halep rămâne în așteptare, numărând zilele până când TAS va emite decizia în cazul contestării suspendării impuse de ITIA.

Ultima informație oferită de TAS indică faptul că procesul nu apare pe lista audierilor până pe 21 martie 2024. Totuși, jurnalistul Digi Sport, Dragoș Suciu, a adus în discuție o posibilă dată, 24 ianuarie 2024.

Simona Halep se află în prezent în perioada de antrenament la Dubai. Așteptarea deciziei de la TAS a fost prelungită.

Dragoș Suciu a menționat în emisiunea Liga Digi Sport că există date care indică posibilitatea ca procesul sportivei românce să aibă loc pe 24 ianuarie 2024.