Simona Halep a fost trădată? Victor Hănescu a vorbit despre cazul de dopaj a româncei și nu exclude această variantă.

Și sportiva din Constanța a menționat acest aspect la începutul scandalului. Mai exact, ea spus atunci că și-a pus încrederea în echipa lui Patrick Mouratoglou, iar ei i-au ruinat cariera.

Simona Halep, trădată de echipa lui Mouratoglou?

La acest deznodământ a contribuit, de asemenea, excluderea de către Simona Halep a oamenilor care au fost alături de ea încă de la început. Printre aceștia, se numără preparatorul fizic Teo Cercel și managerul Virginia Ruzici. Fostul tenismen (locul 26 ATP) s-a arătat surprins de faptul că acești oameni au fost îndepărtați după începerea colaborării cu Mouratoglou.

Victor Hănescu a spus că „a fost destul de ciudat (n.r. – ce s-a întâmplat). Când au început colaborarea, toată lumea era entuziasmată, erau peste tot împreună (n.r. – Halep și Mouratoglou). Se discuta de acest parteneriat… Dar când Simona a fost depistată și au apărut acele probleme mi s-a părut că Mouratoglou a ieșit din acest parteneriat. N-a mai spus nimic, n-a mai făcut nimic, n-a mai făcut nicio declarație”.

„Ca să facă abia la finalul acestui proces lung și greu și să vină și să spună că <<Da! Echipa i-a dat acel medicament>>.

Până la urmă, fiecare gestionează lucrurile astea cum știe, cum vrea. Privind de afară, cred că era mai frumos să fie acolo, alături de Simona (n.r. – se referă la Patrick Mouratoglou). Să vorbească despre lucrurile astea, pentru că, până la urmă, și acum văzând declarațiile lui, eu n-aș spune categoric că e vina lui! Pentru că poate chiar n-au știut sau poate că produsul acela (n.r. – suplimentul cu colagen) a fost contaminat… Cum putea știe cineva că acel produs e contaminat?!

Când te uiți pe un supliment și vezi ce conține, e clar că nu te gândești că poate fi contaminat. Te gândești că e făcut în niște condiții corecte și atunci tu, ca fizioterapeut, poți să recomanzi: <<Uite, am citit eticheta, e totul în regulă, hai să-l luăm!>>. Adică, se putea întâmpla oricui. Sau poate că au fost și alții care au fost contaminați, dar n-au fost testați în momentul respectiv”, a spus el în podcastul Business Philosophy.

Fostul tenismen a spus că nu știe dacă „Mouratgolou ar fi pățit ceva în momentul ăla (n.r. – dacă ar fi venit și și-ar fi recunoscut vina / implicarea, la începutul scandalului de dopaj). Poate că doar era mai corect. Mai omenește să fie alături de Simona în acel moment”.

Simona Halep i-a îndepărtat pe cei mai importanți oameni din echipa sa

Victor Hănescu a adăugat că pare ciudat că Simona Halep i-a îndepărtat pe oameni importanți din echipa sa. „Dar, în același timp, ar trebui să ne dăm seama cum funcționează o Academie de renume sau Mouratoglou, când intră să lucreze cu cineva”, a precizat el.

„De pildă, și eu, dacă acum aș începe să lucrez cu un sportiv de performanță, aș avea câțiva oameni de foarte mare încredere cu care lucrez eu. Adică, am preparatorul meu fizic, care știu ce poate, ne înțelegem, îmi transmite informațiile. Dar, dacă aș lucra cu preparatorul X din Ucraina să zicem, preparatorul sportivului adică, poate că n-aș fi sigur de ce lucrează”, a explicat acesta.

Și atunci, pune fostul jucător de tenis, „inclusiv în această zonă poate exista o justificare pentru că Mouratoglou a vrut să-și pună oamenii lui. Cumva, e normal”.

„Dar, da, acum când te uiți înapoi, după tot ce s-a întâmplat, pare un pic ciudat. Adică, oamenii ei (n.r. – stafful Simonei din România) care au dus-o la cel mai înalt nivel rând pe rând au fost eliminați din echipă”, a mai spus el.