Simona Halep nu va scăpa de suspendarea primită

Simona Halep nu va scăpa de suspendarea primită, a avertizat antrenorul de tenis Mihai Rusu (75 de ani), fost coleg al lui Ion Țiriac (84 de ani) și Ilie Năstase (77 de ani).

Din punctul lui de vedere, decizia ei de a ataca organismele anti-doping și de a nu-și recunoaște vinovăția „o va îngropa”. Mihai Rusu a discutat personal cu un inspector de la Agenția Mondial Anti-Doping, înainte de a avea loc procesul de dopaj al Simonei Halep.

În urma discuției avute, nu crede că jucătoarea de tenis va scăpa de suspendare primită. Probabil, o vom revedea peste patru ani pe terenul de tenis.

De altfel, Mihai Rusu le-a transmis admiratorilor ei să nu-și pună speranțele în Ion Țiriac pentru că „până acum nu a ajutat-o cu nimic și nici nu o va putea ajuta”.

„99% sunt șanse să nu fie achitată. TAS-ul de obicei confirmă deciziile primelor instanțe. Ea a atacat întotdeauna, frontal, aceste instituții de control anti-doping, încât nu are circumstanțe atenuante să i se reducă din pedeapsă.

Din contră, dacă le-a atacat, înseamnă ca va fi pedeapsa aceea de patru ani de zile. Deci ea nu s-a arătat dispusă la un dialog cu aceste instituții și chiar să recunoască că a greșit.

Ea atacă moralitatea și funcționalitatea acestor instituții care dirijează tot sportul din lume!”, a explicat el pentru ProSport.

Mihai Rusu
Mihai Rusu (SURSA FOTO: Facebook, Eugen Tomac)

Simona Halep va reveni pe terenul de tenis în iunie

În ciuda afirmațiilor sale, Simona Halep va reveni pe terenul de tenis în iunie 2024. Și-a anunțat deja participarea la unul dintre cele mai mari evenimentele sportive ale acestui an: Sports Festival.

Va participa la un meci demonstrativ, ce va avea loc pe data de 15 iunie 2024 la Cluj-Napoca, Cluj. Andre Agassi și Steffi Graf vor juca în proba de dublu, alături de Simona Halep și Andrei Pavel.

Biletele au fost scoase în vânzare. Prețurile variază între 120 lei și 700 lei (bilete VIP).

Sportiva a postat deja două fotografii pe contul său de Instagram cu cele două legende ale tenisului profesionist.

„Abia aştept să joc cu aceste două legende”, a scris ea.

simona halep
SURSA FOTO: Instagram
simona halep
SURSA FOTO: Instagram