Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice

Vis încheiat pentru Simona Halep! Românca (32 de ani, locul 1136 WTA) nu va participa la Jocurile Olimpice din această vară, desfășurată la Paris. Competiția prestigioasă va începe pe 26 iulie și se va încheia pe 11 august.

Regretabil, sportiva din România nu mai are șanse de a reprezenta țara noastră la Olimpiada din capitala Franței.

Potrivit jurnalistului de tenis Daniel Radu, expert în calificările olimpice, Simona Halep mai poate acumula cel mult 131 de puncte până la data de 10 iunie.

Din păcate pentru campioana din România, asta nu este suficient pentru a obține o prezență la Paris, scrie sportpesurse.ro.

Din punct de vedere matematic, Simona Halep nu poate acumula punctele necesare pentru a intra în Top 400 la nivel mondial până la data limită, care este pe 10 iunie.

În plus, este important de subliniat că renumita jucătoare de tenis din România nu poate primi un wild card, deoarece regulile Jocurilor Olimpice sunt diferite față de cele ale circuitelor WTA și ATP.

Simona Halep
SURSA FOTO: Inquam Photos, Ovidiu Micsik

Constănțeanca a urcat trei locuri în clasamentul WTA

Simona Halep are însă și un motiv de bucurie, după ce nu a primit wild card pentru Roland Garros și vestea că nu va participa la Jocurile Olimpice. Românca a urcat trei locuri în clasamentul WTA (de pe 1139 pe 1136).

Potrivit clasamentului WTA publicat luni, Sorana Cîrstea rămâne cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România. Ea se menține pe locul 30, având un total de 1.704 puncte.

Ana Bogdan, a doua jucătoare româncă din clasament, a coborât de pe locul 63 pe locul 64, acumulând 1.029 de puncte. Jaqueline Cristian a înregistrat o scădere de două poziții, ajungând pe locul 69, având 965 de puncte. Irina Begu se menține pe locul 127, cu un total de 581 de puncte.

În top 200 se mai regăsesc Gabriela Ruse, care a urcat două poziții și a ajuns pe locul 150, cu 492 de puncte, Anca Todoni, care a urcat de pe locul 181 pe locul 179, acumulând 410 puncte, și Miriam Bulgaru, care a urcat cinci locuri până pe locul 199, cu un total de 365 de puncte.

În continuare, liderul incontestabil în clasamentul WTA rămâne poloneza Iga Swiatek, cu 11.695 de puncte, urmată de belarusa Arina Sabalenka, care are 8.138 de puncte. Pe locul trei se află americanca Coco Gauff, cu 7.638 de puncte.