Serena Williams a fost neagră de supărare când a pierdut finala în fața Simonei Halep, la Wimbledon, în 2019. În acea confruntare, românca a demonstrat o performanță impecabilă.

Într-un timp record de doar 56 de minute, a învins-o pe adversara sa cu un rezultat clar de 6-2, 6-2. Această înfrângere rămâne una dintre amintirile dureroase pentru Serena Williams.

Finala de la Wimbledon din 2019 a marcat penultimul meci jucat de faimoasa jucătoare americană. A urmat finala de la US Open din același an. Aici Serena Williams a suferit, de asemenea, o înfrângere. Ea a pierdut în fața româncei Bianca Andreescu, cu un scor de 3-6, 5-7.

Serena Williams a pierdut cel mai mare obiectiv al său

Serena Williams
Serena Williams/SURSA FOTO: Dreamstime

Aceste două înfrângeri consecutive i-au luat Serenei  șansa de a obține cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam. Acesta reprezenta un obiectiv crucial pentru Serena în etapa finală a carierei sale. Acesta este motivul pentru care s-a întors pe terenul de tenis după nașterea primului copil în septembrie 2017.

Din nefericire pentru Williams, după revenirea în circuit, a avut doar prestații în finale pierdute la marile turnee. În total, au fost patru astfel de situații. Cu toate acestea, înfrângerea suferită în fața româncei Simona Halep la All-England Club a fost momentul care a declanșat cele mai puternice emoții negative în Serena.

Reacția extrem de nefericită în fața acuzației de dopaj

Din această situație a rezultat reacția ei extrem de nefericită, ulterior suspendării Simonei Halep pentru acuzații de dopaj. Serena a făcut o postare, scriind simplu: „8 e o cifră mai bună.“ Această aluzie sugerează că titlul de la Wimbledon 2019 ar trebui să fie asociat cu numele ei, sugerând o legătură între cazul lui Halep și o posibilă revendicare a titlului.

Însă, o astfel de pretenție nu are nicio susținere logică sau fundamentată în realitate.

Concret, Simona Halep a picat un test antidoping în august 2022, la US Open. S-a întâmplat la mai bine de trei ani după meciul perfect contra lui Serena Williams. Toate testele antidoping efectuate de Simona până în acel moment au fost negative. Prin urmare, în momentul în care a învins-o pe Serena Williams la Wimbledon în 2019, Halep nu a încălcat nicio regulă sau normă.

Americanii au inclus acum postarea jucătoarei într-un top al citatelor pe 2023

În ciuda faptului că postarea Serenei sugerează o latură întunecată a caracterului său, surprinzător este că această reacție lipsită de fair-play a fost inclusă acum de americani într-un top al citatelor din 2023.

Conform tennis.com. a explicat că Serena Williams a scris „8 e o cifră mai bună“ pentru că în palmaresul ei sunt doar 7 titluri câștigate la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016). Ea a pretins că al 8-lea ar trebui să-i fie atribuit în urma suspendării Simonei Halep.